Big Bang Theory: Ινδός ζητά από το Netflix να κατεβάσει επεισόδιο, λόγω σχολίου για ηθοποιό

Big Bang Theory: Ινδός ζητά από το Netflix να κατεβάσει επεισόδιο, λόγω σχολίου για ηθοποιό Facebook Twitter
0

Ινδός πολιτικός αναλυτής ζήτησε από το Netflix να αφαιρέσει από την πλατφόρμα ένα επεισόδιο του The Big Bang Theory, λόγω «υποτιμητικού» σχολίου για την Μαντούρι Ντίξιτ.

Το αίτημα του Μίταν Βιζάι Κουμάρ προς το Netflix αφορά το πρώτο επεισόδιο για τη δεύτερη σεζόν της σειράς The Big Bang Theory, στο οποίο γίνεται αναφορά στην σταρ του Μπόλιγουντ. 

Στη σκηνή που προκάλεσε την αντίδρασή του, ο «Ραζ Κουθραπάλι» και ο «Σέλντον Κούπερ»- οι χαρακτήρες που υποδύονταν ο Κούναλ Ναγιάρ και ο Τζιμ Πάρσονς αντίστοιχα- συζητούν ενώ βλέπουν ταινία. 

Ο «Σέλντον» κάνει μια σύγκριση ανάμεσα στις Ινδές ηθοποιούς Αϊσουάρια Ράι και Μαντούρι Ντίξιτ, προκαλώντας την αντίδραση του ο «Ραζ». «Η Αϊσουάρια είναι μια θεά, σε σύγκριση με εκείνη, η Μαντούρι Ντίξιτ είναι μια λεπρή ιερόδουλη», του απαντά. 

Ο Κούμαρ ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter ότι είδε πρόσφατα το συγκεκριμένο επεισόδιο και χαρακτήρισε το σχόλιο για την Ντίξιτ «προσβλητικό και υποτιμητικό». «Ως θαυμαστής της από την παιδική ηλικία μου, ενοχλήθηκα βαθιά με τον διάλογο», έγραψε. «Το θεώρησα ιδιαίτερα υποτιμητικό και προσβλητικό για την κουλτούρα και τις γυναίκες της Ινδίας», συμπλήρωσε. 

Για αυτό τον λόγο, ανέφερε, ζήτησε από τον δικηγόρο του να στείλει έγγραφο στο Netflix, με το αίτημα να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο επεισόδιο από την πλατφόρμα. «Είναι σημαντικό να είναι υπόλογες οι εταιρείες για το περιεχόμενο που διανέμουν και ελπίζω το Netflix να πάρει σοβαρά αυτό το θέμα», συμπλήρωσε. 

Αν δεν αφαιρεθεί το επεισόδιο, θα ακολουθήσουν νομικές ενέργειες εναντίον της πλατφόρμας, «για την προώθηση του σεξισμού και των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών», συμπλήρωσε. 

Το τελευταίο επεισόδιο του The Big Bang Theory προβλήθηκε τον Μάιο του 2019. Αρκετοί σχολίασαν στα social media ότι καθυστέρησε να αντιδράσει ο Κούμαρ. 

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο πολιτικός αναλυτής επεσήμανε ότι πρόθεσή του είναι να ταχθεί ενάντια στη χρήση προσβλητικής γλώσσας εναντίον οποιουδήποτε, ανεξαρτήτως επαγγέλματος. «Μου έκανε έκπληξη ότι κανένας δεν είχε μιλήσει όλα αυτά τα χρόνια», σχολίασε. 

Η χρήση υποτιμητικής γλώσσας εναντίον της Μαντούρι Ντίξιτ μπορεί να «διαιωνίσει τα επιζήμια φυλετικά στερεότυπα και επιδεινώνει την αντικειμενοποίηση των γυναικών», τόνισε. «Το γιατί αυτή η κοινωνία παρέμεινε σιωπηλή όλα αυτά τα χρόνια είναι το μεγαλύτερο ερώτημα», πρόσθεσε ο πολιτικός αναλυτής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM