ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

To Charlie Hebdo κατά των ΗΠΑ για το Tiktok: Είστε υποκριτές

To Charlie Hebdo κατά των ΗΠΑ για το Tiktok: Είστε υποκριτές Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σφοδρή κριτική στις ΗΠΑ εξαπέλυσε το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo με αφορμή τα μέτρα που λαμβάνονται για το Tiktok.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να απαγορεύσουν τη χρήση του κοινωνικού δικτύου TikTok στην επικράτειά τους, φοβούμενες τη συλλογή και χρήση δεδομένων Αμερικανών χρηστών από την κινεζική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Charlie Hebdo.

Ωστόσο κατηγορεί την αμερικανική πλευρά πως εδώ και δεκαετίες, οι «αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γεμίζουν με προσωπικά δεδομένα που κατασχέθηκαν από όλο τον κόσμο», σημειώνοντας πως αυτό αποτέλεσε και απαρχή της αντιπαράθεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αμερικανοί, παγκόσμιοι πρωταθλητές της υποκρισίας» αναφέρει το Charlie Hebdo.

To Charlie Hebdo κατά των ΗΠΑ για το Tiktok: Είστε υποκριτές Facebook Twitter

«Αν κοιτάξουμε το κινεζικό κοινωνικό δίκτυο TikTok, δεν ξεχνάμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι πρώτες που αγνοούν ανοιχτά βασικούς κανόνες όσον αφορά τη διαχείριση και την προστασία των δεδομένων. Για περισσότερα από δύο χρόνια έχουν εμπλακεί σε μια νομική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία με την σειρά της προσπαθεί να επιβάλει τις απαιτήσεις που κατοχυρώνονται στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Το κείμενο αυτό, που τέθηκε σε ισχύ το 2018, έχει στόχο να προστατεύσει τους ευρωπαίους πολίτες από τους γύπες που σκάβουν βαθιά σε όσα έχουν να κάνουν με τις απλές ατομικές μας ταυτότητες».

Υπενθυμίζεται πως το Κογκρέσο, ο ίδιος ο Λευκός Οίκος και περισσότερες από τις μισές πολιτείες των ΗΠΑ είχαν ήδη απαγορεύσει το TikTok εν μέσω ανησυχιών ότι η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις νομικές και ρυθμιστικές εξουσίες της για να έχει πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα χρηστών ή να προσπαθήσει να προωθήσει παραπληροφόρηση ή προπαγάνδα υπέρ της Κίνας. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την εφαρμογή σε στρατιωτικές συσκευές και η εκτελεστική εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει απαγορεύσει προσωρινά το TikTok από τα τηλέφωνα των εργαζομένων.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των Αμερικανών εφήβων χρησιμοποιούν το TikTok, το οποίο ανήκει στην ByteDance, μια κινεζική εταιρεία που μετέφερε την έδρα της στη Σιγκαπούρη το 2020. Έχει μπει στο στόχαστρο επικριτών που υποστηρίζουν ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, όπως το ιστορικό περιήγησης και η τοποθεσία.

Η Κίνα υποστηρίζει από την πλευρά της ότι οι απαγορεύσεις αποκαλύπτουν τις ανασφάλειες της ίδιας της Ουάσινγκτον και αποτελούν κατάχρηση της κρατικής εξουσίας.

Υπενθυμίζεται τέλος πως στις 7 Ιανουαρίου 2015 ολιγομελής ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί (ανάμεσά τους δύο νεκροί αστυνομικοί) και επτά τραυματίες. Αφορμή υπήρξε το γεγονός πως είχε δημοσιεύσει γελοιογραφίες που θεωρήθηκαν προσβλητικές για τους μουσουλμάνους.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ