Οι Yo La Tengo εμφανίστηκαν στη σκηνή ως drag- Για να διαμαρτυρηθούν για νόμο που απαγορεύει τα drag shows

Yo La Tengo: Εμφανίστηκαν στη σκηνή ως drag για να διαμαρτυρηθούν για νόμο που απαγορεύει τα drag shows Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Με εμφάνιση drag ανέβηκαν στη σκηνή τα μέλη των Yo La Tengo για να διαμαρτυρηθούν για τον νόμο που απαγορεύει τα drag shows στην πολιτεία του Τενεσί.

Οι θρύλοι της indie rock έπαιξαν στο Νάσβιλ του Τενεσί, τη Δευτέρα και η παράστασή τους χωρίστηκε σε δύο σετ.

Κατά το δεύτερο σετ ο frontman της μπάντας Άιρα Κάπλαν και ο μπασίστας Τζέιμς ΜακΝιού εμφανίστηκαν ντυμένοι με ρούχα που φορούν performers των drug shows.

Ο Κάπλαν φορούσε μαύρη περούκα, κόκκινο φόρεμα και μακιγιάζ και ο ΜακΝιού φορούσε καπέλο και σάλι, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter.

Αν και οι Yo La Tengo δεν έκανε καμία αναφορά στον συγκεκριμένο νόμο, σε μια δήλωση στους Pitchfork το συγκρότημα ανέφερε πως «Αυτό που κάναμε χθες το βράδυ δεν θα μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρο και δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλιο».

Πολλοί όμως θεωρούν ότι η απόδοση τους θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο δυνατή αν το συγκρότημα είχε επικαλεστεί τη συγκεκριμένη νομοθεσία για την οποία διαμαρτυρήθηκε

Σημειώνεται ότι το Τενεσί πέρασε πρόσφατα την πρώτη απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο των drug shows. Ο νόμος απαγορεύει τις «παραστάσεις καμπαρέ για ενήλικες» που περιλαμβάνουν «άντρες ή γυναίκες μιμητές» και δεν επιτρέπει να πραγματοποιούνται δημόσια ή σε οποιοδήποτε μέρος όπου θα μπορούσε να τις δει ένας ανήλικος.

Σε μια δήλωση στο The Tennessean, η Stella Yarbrough, η νομική διευθύντρια στο ACLU του Tennessee, διευκρίνισε ότι «Ο νόμος απαγορεύει τις άσεμνες παραστάσεις και οι παραστάσεις με drag δεν είναι εγγενώς άσεμνες. Ωστόσο, ανησυχούμε ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν κατάχρηση αυτού του νόμου για να λογοκρίνουν τους ανθρώπους με βάση τις δικές τους υποκειμενικές απόψεις για το τι θεωρούν κατάλληλο, καταπατώντας την προστατευμένη ελευθερία του λόγου και στέλνοντας ένα μήνυμα στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο Τενεσί ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην πολιτεία μας».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, νεοναζί και άλλες ακροδεξιές φιγούρες εισέβαλαν σε μια εκδήλωση drag story στο Οχάιο, όπου drag queens διάβαζαν παραμύθια σε παιδιά, φωνάζοντας «παιδόφιλοι».

Αυτό ακολουθεί μια αυξανόμενη πανεθνική τάση των λευκών εθνικιστικών ομάδων που διαμαρτύρονται για ανάλογες εκδηλώσεις, με τουλάχιστον 124 επιθέσεις σε εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα το 2022.

Με πληροφορίες του them

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Διεθνή / Γάζα: 21 Ισπανοί ακτιβιστές επιστρέφουν - Καταγγέλλουν «κακομεταχείριση» από το Ισραήλ

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής πως η Μαδρίτη και το Τελ Αβίβ κατέληξαν σε συμφωνία, επιτρέποντας την επιστροφή της πρώτης ομάδας των Ισπανών κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Διεθνή / Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ιρακλί Κομπαχίντζε, εξαπολύει σκληρή καταστολή μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στην Τιφλίδα, κατηγορώντας την ΕΕ για ανάμειξη και απειλώντας την αντιπολίτευση
LIFO NEWSROOM
Σήμερα η πτήση της Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με 27 Έλληνες ακτιβιστές για Αθήνα

Διεθνή / Σήμερα η πτήση της Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με 27 Έλληνες ακτιβιστές για Αθήνα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αναμένεται να απελαθεί τη Δευτέρα από το Ισραήλ με πτήση που θα καταλήξει στην Αθήνα, ενώ πάνω από 70 ακτιβιστές μεταφέρονται εκτός του ισραηλινού εδάφους - Οι κατηγορίες για κακομεταχείριση και η κατάσταση κρατουμένων στη φυλακή Κετζιότ προκαλούν διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM