Νόμος Πούτιν απαγορεύει αξιωματούχοι της Ρωσίας να χρησιμοποιούν ξένες λέξεις- Ποιες εξαιρούνται

Νόμος Πούτιν απαγορεύει οι αξιωματούχοι της Ρωσίας να χρησιμοποιούν ξένες λέξεις-Ποιες εξαιρούνται Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα γλωσσικό νόμο, με τον οποίο αποκλείονται οι ξένες λέξεις από την επίσημη χρήση.

Συγκεκριμένα οι Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εφεξής θα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τις περισσότερες ξένες λέξεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τροπολογίες σε έναν νόμο για την επίσημη χρήση της ρωσικής γλώσσας, τις οποίες υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, πριν από έναν χρόνο, ο Πούτιν λέει ότι θέλει να προστατεύσει τη Ρωσία από την εκφυλισμένη Δύση, όπως την αποκαλεί, που προσπαθεί να καταστρέψει τη χώρα του, όπως ισχυρίζεται.

Οι τροπολογίες σε έναν νόμο του 2005 έχουν ως στόχο να προστατεύσουν και να στηρίξουν το καθεστώς της ρωσικής γλώσσας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

«Όταν χρησιμοποιείται η ρωσική, ως επίσημη γλώσσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται λέξεις και εκφράσεις που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες της σύγχρονης ρωσικής γλώσσας (…) με την εξαίρεση των ξένων λέξεων για τις οποίες δεν υπάρχει κάποιο ευρέως χρησιμοποιούμενο αντίστοιχο στα ρωσικά» αναφέρει το κείμενο αυτό.

Ο κατάλογος των ξένων λέξεων που μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούνται θα δημοσιευτεί ξεχωριστά. Οι τροπολογίες δεν αναφέρουν ποιες κυρώσεις θα υποστεί όποιος δεν τηρήσει τον επικαιροποιημένο νόμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM