H ηλιοφυσικός Νίκολα Φοξ είναι η νέα επικεφαλής επιστήμονας της NASA

H ηλιοφυσικός Νίκολα Φοξ είναι η νέα επικεφαλής επιστήμονας της NASA Facebook Twitter
Η Νίκολα Φοξ, νέα επικεφαλής της NASA. Φωτ.: NASA
0

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι επέλεξε ως νέα επικεφαλής επιστήμονα τη δρα Νίκολα Φοξ, επικεφαλής του τμήματος ηλιοφυσικής.

Η Φοξ υπήρξε από το 2018 υπεύθυνη επιστήμονας για την αποστολή του σκάφους «Parker Solar Probe» που μελετά τον Ήλιο από κοντά.

Η Φοξ θα καθοδηγήσει πλέον τη Διεύθυνση Επιστήμης της NASA, μια μονάδα με ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία επιβλέπει και συντονίζει περισσότερα από 100 διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ, από τη ρομποτική εξερεύνηση του Άρη μέχρι το διαστημικό τηλεσκόπιο «James Webb».

Μεταξύ άλλων, η Φοξ, η οποία διαδέχεται τον Ελβετο-αμερικανό αστροφυσικό, Τόμας Ζερμπούχεν, θα είναι υπεύθυνη για μια νέα ομάδα μελέτης της NASA, που δημιουργήθηκε το 2022 με στόχο να βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ανιχνεύουν και να αναλύουν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα ή φαινόμενα (UFO ή UAP).

Η Φοξ είχε τιμηθεί το 2021 με το βραβείο «Carl Sagan» της Αμερικανικής Αστροναυτικής Εταιρείας και το 2020 με το μετάλλιο διακεκριμένης ηγεσίας της NASA.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ