Ένωση Δικαστών κατά Πολάκη: «Βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας» οι δημόσιες απειλές

Ένωση Δικαστών κατά Πολάκη: «Βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας» οι δημόσιες απειλές Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, που στοχοποιεί ευθέως δημοσιογράφους, δικαστές και τραπεζικούς.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση κάνει λόγο για «βαθύτατο πλήγμα για το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας» και ζητά την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει πως «Σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας.

»Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.

»Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Παύλος Πολάκης ανάρτησε τις φωτογραφίες 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών, του επικεφαλής της ΑΑΔΕ και τα ονόματα των 13 δικαστών του ειδικού δικαστηρίου που έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Νίκο Παππά και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών χαρακτηρίζοντάς τους ως «βαθύ κράτος. Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς, δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά», έγραψε.

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρουν ότι «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική και να επιβάλλει ιδιωτική ατζέντα, έχει προφανώς αποφασίσει συνειδητά να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Στη συνέχεια, με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM