Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένοχος για προδοσία δήλωσε άνδρας που απείλησε να την σκοτώσει το 2021

Ένοχος για προδοσία δήλωσε άνδρας που απείλησε να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2021 Facebook Twitter
0

Άνδρας ο οποίος είχε συλληφθεί το 2021 στην κατοικία, στο Κάστρο Ουίνδσορ, της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ με γεμάτη βαλλίστρα δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες για προδοσία και απειλή δολοφονίας μονάρχη.

Ο Τζάσουαντ Σινγκ Τσάιλ, 21 ετών, παραδέχθηκε τις κατηγορίες στο Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου μετά τη σύλληψή του φορώντας κουκούλα, μάσκα και γάντια στην περιοχή του κάστρου δυτικά του Λονδίνου περίπου στις 8.00 π.μ. την ημέρα των Χριστουγέννων του 2021.

Η Ελισάβετ, που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο πέρυσι, βρισκόταν στο κάστρο εκείνη την ημέρα με τον γιο της και τώρα βασιλιά Κάρολο και άλλα στενά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Ο Τσάιλ εισήλθε στις προστατευόμενες περιοχές στο Κάστρο Ουίνδσορ, αφού απείλησε να σκοτώσει την εκλιπούσα Μεγαλειότητά της Βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Ευτυχώς, οι αστυνομικοί επενέβησαν και δεν τραυματίστηκε κανείς», δήλωσε ο Νικ Πράις, επικεφαλής του Ειδικού Τμήματος για το Έγκλημα και την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας της Βασιλικής Υπηρεσίας Δίωξης.

«Ο Τσάιλ ετοίμαζε την επίθεση επί μήνες», ανέφεραν οι εισαγγελείς σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία. Όταν τον πλησίασε ένας αστυνομικός ο ίδιος είπε: «Είμαι εδώ για να σκοτώσω τη βασίλισσα».

Ο Τσάιλ εμφανίστηκε στη σημερινή ακρόαση στο δικαστήριο του Λονδίνου μέσω βιντεοσύνδεσης φορώντας μαύρο σακάκι και μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του και να δηλώσει ένοχος στις τρεις κατηγορίες για απειλή για φόνο, κατοχή επιθετικού όπλου και αδίκημα βάσει του Νόμου περί Προδοσίας του 1842.

Ο δικαστής Τζέρεμι Μπέικερ είπε πως θα ανακοινώσει την ποινή του Τσάιλ στις 31 Μαρτίου και το δικαστήριο διέταξε την ετοιμασία ιατρικών εκθέσεων.

Το 1981, ο Μάρκους Σάρτζεντ καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών βάσει του μόμου περί προδοσίας αφού δήλωσε ένοχος για την εκτόξευση άσφαιρων πυρών στη βασίλισσα στη διάρκεια της παρέλασης «Trooping the Colour» που διεξάγεται κάθε χρόνο την επίσημη ημερομηνία των γενεθλίων του μονάρχη, στο κεντρικό Λονδίνο.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Διεθνή / Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Η ανακοίνωση για νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα φέρνει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς σχεδιάζεται μόνιμη παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα - Τι σημαίνει αυτό για την παύση πυρός, τους ομήρους και το μέλλον της περιοχής;
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 26 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM