No.1

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους ρεπόρτερ το 2022

Αυτές ήταν οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους δημοσιογράφων το 2022 Facebook Twitter
0

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RWB) κατέγραψε συνολικά 57 θανάτους δημοσιογράφων και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης φέτος εν ώρα εργασίας, συμπεριλαμβανομένων οκτώ που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Επιπλέον, η RWB έχει καταγράψει 532 δημοσιογράφους που φυλακίστηκαν.

Στο παρακάτω γράφημα, ο Martin Armstrong της Statista παρουσιάζει τα μέρη όπου σκοτώθηκαν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι το 2022 (16 χώρες που δεν εμφανίζονται είχαν από έναν θάνατο).

Στο Μεξικό, οι θάνατοι δημοσιογράφων σε άμεση σχέση με το δημοσιογραφικό τους έργο αντιπροσώπευαν σχεδόν το 20% του παγκόσμιου συνόλου τέτοιων περιστατικών.

«Τουλάχιστον 80 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί σε σχέση με τη δουλειά τους στο Μεξικό τα τελευταία δέκα χρόνια (εκ των οποίων 46 τα τελευταία πέντε), παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της κοινωνίας των πολιτών και των διεθνών οργανισμών προς την κυβέρνηση να καταπολεμήσει αποτελεσματικότερα τη βία», τονίζεται στην σχετική έκθεση. 

Η έκθεση αναφέρεται στη συνέχεια στη δολοφονία της δημοσιογράφου Lourdes Maldonado López, η οποία «απολάμβανε κατ' αρχήν (κρατική) προστασία στην Μπάχα της Καλιφόρνια» όταν πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι της τον Ιανουάριο.

Στρέφοντας την προσοχή στην Ουκρανία, που είναι πλέον η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, η RWB μετρά 8 θανάτους στη χώρα καθώς το 2022 πλησιάζει στο τέλος του: «Σε αυτούς περιλαμβάνεται ο Maks Levin, ένας Ουκρανός φωτορεπόρτερ που πυροβολήθηκε σκόπιμα από Ρώσους στρατιώτες στις 13 Μαρτίου, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας της RWB». Η ίδια η Ρωσία έχει αυτή τη στιγμή 18 δημοσιογράφους φυλακισμένους.

Έξι θάνατοι καταγράφηκαν στην Αϊτή, και από τρεις σε Βραζιλία, Συρία και Υεμένη. 

Αυτές ήταν οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους δημοσιογράφων το 2022 Facebook Twitter
Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM