Ραντάρ: Το νέο μπαρ που μας κατεβάζει στην Ηλιούπολη

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Πίσω από τη μπάρα θα δείτε ένα έργο του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου aka ΦΕΥ. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Αν είστε της περιοχής, τότε μπορεί και να είχατε παρατηρήσει σε μια γωνία του δρόμου της Κοτζιά στην Ηλιούπολη ένα παλιό ξυλουργείο, λειτουργούσε επί πενήντα χρόνια ως τέτοιο, ενώ τα τελευταία δεκαπέντε παρέμενε κλειστό. Μέχρι που οι σημερινοί του ένοικοι πρόλαβαν να δουν το κόντρα πλακέ που έγραφε «ενοικιάζεται» πριν καν τοποθετηθεί στην πρόσοψη του χώρου – μπήκαν, τον είδαν, τον έκλεισαν, ήταν αυτό ακριβώς που έψαχναν καιρό.

Μετά από πολλές εξόδους, ποτά και κουβέντες ο Θανάσης Μπεσίνης, ο Νίκος Αναστασάκος και ο Στέλιος Ράππος, που έχουν φάει την εστίαση με το κουτάλι από διαφορετικά πόστα, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ανοίξουν το δικό τους μαγαζί. Ο Θανάσης είναι ο ειδικός επί της μουσικής, αφού τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια έχει παίξει σχεδόν σε όλη την πόλη, ο Νίκος και ο Στέλιος είναι επί του ποτού, οι άνθρωποι της μπάρας – οι τελευταίες από τις οποίες πέρασαν ήταν αυτές του Garage και του Holy Spirit αντίστοιχα.

Ως έμπειρος DJ, λοιπόν, ο Θανάσης έχει αναλάβει τα decks σε πολλά μέρη που μπορεί να είχαν επενδύσει σε άλλα κομμάτια τους αλλά όχι στον ήχο, έτσι φρόντισε αυτός του Ραντάρ να είναι άψογος. Παράλληλα, ο Νίκος και ο Στέλιος έστησαν το μπαρ τους όπως το είχαν φανταστεί, χωρίς επιτήδευση και ύφος, με χαλαρότητα, αλλά με πολύ δουλεμένα ποτά.

Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική, με μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του «Blade Runner», και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση.

Στήνοντας το εγχείρημά τους στη γειτονιά τους, που δεν έχει κάτι παρόμοιο, συμβαδίζουν με την τάση της εποχής στην εστίαση, που θέλει να είναι όλα προσεγμένα, ακόμα και σε ένα μαγαζί με ολοήμερη λειτουργία. Γι' αυτό ξεκινάνε από το πρωί με specialty καφέ των Cafeistas, ενώ για πρωινό ετοιμάζουν μπέιγκελ με ψαγμένες γεμίσεις.

Η Μυρτώ Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Κωτσαλάς έχουν συνδημιουργήσει ένα μικρό, αλλά χορταστικό μενού, ένα καθαρόαιμο bar food για να συνοδεύουμε τα ποτά μας, χοτ-ντογκ και τάκος που έχουν φαντασία και υλικά που φτιάχνονται εκεί.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Ένα καθαρόαιμο bar food για να συνοδεύουμε τα ποτά μας, hot dogs και tacos που έχουν φαντασία και υλικά που φτιάχνονται εκεί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Σε ένα πατατόψωμο βάζουν τσάτνεϊ-μάνγκο, coleslaw, λουκάνικο Φρανκφούρτης, σος τσένταρ, crispy onion, ενώ με βάση το ίδιο ψωμί προτείνουν και ένα χοτ-ντογκ με τσάτνεϊ αχλάδι-κρεμμύδι, λευκό λουκάνικο Βαυαρίας και κρέμα καμαμπέρ-παρμεζάνα.

Σε πραγματικές τορτίγιες από μπλε καλαμπόκι προσθέτουν το δικό τους τσάτνεϊ με μάνγκο και τσίλι, γαρίδα μαριναρισμένη σε λάιμ και κόλιανδρο και sour cream, μια πρόταση για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι spicy, ενώ κάνουν και tacos με κοτόπουλο bulgogi (μαριναρισμένο σε σόγια, τζίντζερ, σκόρδο, καρότο) με ανανά, κόλιανδρο, λάιμ, κρεμμύδι και sour cream.

Το μπαρ δουλεύει με premium ποτά και φρέσκα φρούτα, φτιάχνει τα δικά του cordials για τα signature cocktails που σερβίρει –για έτοιμα σιρόπια και πουρέδες ούτε λόγος–, ενώ κάνουν και τα κλασικά με δικά τους twists. Δοκιμάστε αυτό που κάνουν με τζαμαϊκανό ρούμι, cordial ανανά και τόνκα, τη μαργαρίτα με το σιρόπι από maple syrup, ανανά και sriracha.

Αν πάλι ανήκετε σε εκείνους που θα έπιναν ένα μοχίτο αν το έβρισκαν καλοφτιαγμένο, το Ραντάρ θα σας το προσφέρει στην πιο high end εκδοχή του, από άποψη εκτέλεσης, όχι τιμής. Και το Ζombie τους να παραγγείλετε, και το Μai Τai τους με σπιτικό σιρόπι αμυγδάλου.

Παράλληλα, οι λάτρεις της μοντέρνας ζυθοποίησης και της craft μπίρας θα βρουν εκεί τον νέο τους ναό, αφού αποτελούν flagship store της σκωτσέζικης Brewdog, ενώ παράλληλα θα φιλοξενούν μικρά ζυθοποιεία από Σκωτία, Λετονία, Αμερική και μερικές δουλειές από Ελλάδα.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Σε ένα πατατόψωμο βάζουν τσάτνεϊ - μάνγκο, coleslaw, λουκάνικο Φρανκφούρτης, σως τσένταρ, crispy onion. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Το μπαρ δουλεύει με premium ποτά και φρέσκα φρούτα, φτιάχνει τα δικά του cordials για τα signature cocktails που σερβίρει. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική και μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του «Blade Runner», και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση. Ας πούμε, όταν το Ραντάρ παρτάρει, όπως έκανε το Σάββατο, σε ηλεκτρονικούς και τέκνο ρυθμούς, το φως αυτό είναι κόκκινο.

Πίσω από την μπάρα θα δείτε ένα έργο του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου aka ΦΕΥ, δίπλα στο πόστο του DJ ο Sinke έφτιαξε για εκείνους μια αγιογραφία του Andrew Weatherall να τους φυλάει και να τους οδηγεί, οι τρεις ομόκεντροι κύκλοι στο λογότυπό τους συμβολίζουν τους ίδιους και σχεδιάστηκαν από τον Κώστα Θεοχάρη. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι στις τουαλέτες παίζει black metal, ό,τι κι αν συμβαίνει μουσικά έξω.

Όλη αυτή η επένδυση που έκαναν στον ήχο τους δεν θα πιάσει απλώς τόπο αλλά φαίνεται ότι θα κατεβάσει πολύ κόσμο μέχρι τα νότια από μόνη της. O Θανάσης έχει κάνει μια λίστα με σαράντα πέντε άτομα τα οποία θέλει να επιλέξουν τη μουσική που ξέρουν καλύτερα στο booth που δέχεται μόνο βινύλια. Aν μπορεί να βάλει μόνο μία ταμπέλα στη μουσική που θα ακούμε στο Ραντάρ, αυτή είναι eclectic.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Δίπλα στο πόστο του DJ ο Sinke έφτιαξε για εκείνους μια αγιογραφία του Andrew Weatherall να τους φυλάει και να τους οδηγεί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Οι λάτρεις της μοντέρνας ζυθοποίησης και της craft μπίρας θα βρουν εκεί τον νέο τους ναό, αφού αποτελούν flagship store της σκωτσέζικης Brewdog. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική, με μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του Blade Runner, και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Οι τρεις ομόκεντροι κύκλοι στο λογότυπό τους συμβολίζουν τους ίδιους και σχεδιάστηκαν από τον Κώστα Θεοχάρη. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ραντάρ, Κοτζιά 22, Ηλιούπολη

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για γαύρο τηγανητό και «αλήτικα» μοσχαρίσια γλυκάδια στη μπάρα του Kobra

Γεύση / Για γαύρο τηγανητό και «αλήτικα» μοσχαρίσια γλυκάδια στην μπάρα του Kobra

Με τον Μάνο Σαρρή να έχει αναλάβει το νέο ακομπλεξάριστο μενού του, το Kobra αλλάζει δέρμα, όπως είχε δείξει από την αρχή ότι θέλει συχνά να κάνει. Έτσι, τα πρωινά στη Ναυαρίνου θα τρώμε αυγά με στάκα σε κούπα και τα βράδια θα βουτάμε τηγανητό κοτόπουλο με τα χέρια σε χειροποίητη μαγιονέζα πριν χορέψουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Knave: Το νέο χοτ μπαρ του κέντρου προσγειώθηκε στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Γεύση / Knave: Για ποτό στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Αφού συνεργάστηκαν σε τρία πολύ επιτυχημένα πρότζεκτ της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, ο Λέλος Γεωργόπουλος, ο ​​Βαγγέλης Θανάσης και o Δημήτρης Μπούκουρης άνοιξαν ένα μπαρ με χαλαρή ατμόσφαιρα και απλά, αλλά καθόλου απλοϊκά ποτά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ