Ραντάρ: Το νέο μπαρ που μας κατεβάζει στην Ηλιούπολη

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Πίσω από τη μπάρα θα δείτε ένα έργο του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου aka ΦΕΥ. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Αν είστε της περιοχής, τότε μπορεί και να είχατε παρατηρήσει σε μια γωνία του δρόμου της Κοτζιά στην Ηλιούπολη ένα παλιό ξυλουργείο, λειτουργούσε επί πενήντα χρόνια ως τέτοιο, ενώ τα τελευταία δεκαπέντε παρέμενε κλειστό. Μέχρι που οι σημερινοί του ένοικοι πρόλαβαν να δουν το κόντρα πλακέ που έγραφε «ενοικιάζεται» πριν καν τοποθετηθεί στην πρόσοψη του χώρου – μπήκαν, τον είδαν, τον έκλεισαν, ήταν αυτό ακριβώς που έψαχναν καιρό.

Μετά από πολλές εξόδους, ποτά και κουβέντες ο Θανάσης Μπεσίνης, ο Νίκος Αναστασάκος και ο Στέλιος Ράππος, που έχουν φάει την εστίαση με το κουτάλι από διαφορετικά πόστα, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ανοίξουν το δικό τους μαγαζί. Ο Θανάσης είναι ο ειδικός επί της μουσικής, αφού τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια έχει παίξει σχεδόν σε όλη την πόλη, ο Νίκος και ο Στέλιος είναι επί του ποτού, οι άνθρωποι της μπάρας – οι τελευταίες από τις οποίες πέρασαν ήταν αυτές του Garage και του Holy Spirit αντίστοιχα.

Ως έμπειρος DJ, λοιπόν, ο Θανάσης έχει αναλάβει τα decks σε πολλά μέρη που μπορεί να είχαν επενδύσει σε άλλα κομμάτια τους αλλά όχι στον ήχο, έτσι φρόντισε αυτός του Ραντάρ να είναι άψογος. Παράλληλα, ο Νίκος και ο Στέλιος έστησαν το μπαρ τους όπως το είχαν φανταστεί, χωρίς επιτήδευση και ύφος, με χαλαρότητα, αλλά με πολύ δουλεμένα ποτά.

Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική, με μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του «Blade Runner», και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση.

Στήνοντας το εγχείρημά τους στη γειτονιά τους, που δεν έχει κάτι παρόμοιο, συμβαδίζουν με την τάση της εποχής στην εστίαση, που θέλει να είναι όλα προσεγμένα, ακόμα και σε ένα μαγαζί με ολοήμερη λειτουργία. Γι' αυτό ξεκινάνε από το πρωί με specialty καφέ των Cafeistas, ενώ για πρωινό ετοιμάζουν μπέιγκελ με ψαγμένες γεμίσεις.

Η Μυρτώ Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Κωτσαλάς έχουν συνδημιουργήσει ένα μικρό, αλλά χορταστικό μενού, ένα καθαρόαιμο bar food για να συνοδεύουμε τα ποτά μας, χοτ-ντογκ και τάκος που έχουν φαντασία και υλικά που φτιάχνονται εκεί.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Ένα καθαρόαιμο bar food για να συνοδεύουμε τα ποτά μας, hot dogs και tacos που έχουν φαντασία και υλικά που φτιάχνονται εκεί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Σε ένα πατατόψωμο βάζουν τσάτνεϊ-μάνγκο, coleslaw, λουκάνικο Φρανκφούρτης, σος τσένταρ, crispy onion, ενώ με βάση το ίδιο ψωμί προτείνουν και ένα χοτ-ντογκ με τσάτνεϊ αχλάδι-κρεμμύδι, λευκό λουκάνικο Βαυαρίας και κρέμα καμαμπέρ-παρμεζάνα.

Σε πραγματικές τορτίγιες από μπλε καλαμπόκι προσθέτουν το δικό τους τσάτνεϊ με μάνγκο και τσίλι, γαρίδα μαριναρισμένη σε λάιμ και κόλιανδρο και sour cream, μια πρόταση για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι spicy, ενώ κάνουν και tacos με κοτόπουλο bulgogi (μαριναρισμένο σε σόγια, τζίντζερ, σκόρδο, καρότο) με ανανά, κόλιανδρο, λάιμ, κρεμμύδι και sour cream.

Το μπαρ δουλεύει με premium ποτά και φρέσκα φρούτα, φτιάχνει τα δικά του cordials για τα signature cocktails που σερβίρει –για έτοιμα σιρόπια και πουρέδες ούτε λόγος–, ενώ κάνουν και τα κλασικά με δικά τους twists. Δοκιμάστε αυτό που κάνουν με τζαμαϊκανό ρούμι, cordial ανανά και τόνκα, τη μαργαρίτα με το σιρόπι από maple syrup, ανανά και sriracha.

Αν πάλι ανήκετε σε εκείνους που θα έπιναν ένα μοχίτο αν το έβρισκαν καλοφτιαγμένο, το Ραντάρ θα σας το προσφέρει στην πιο high end εκδοχή του, από άποψη εκτέλεσης, όχι τιμής. Και το Ζombie τους να παραγγείλετε, και το Μai Τai τους με σπιτικό σιρόπι αμυγδάλου.

Παράλληλα, οι λάτρεις της μοντέρνας ζυθοποίησης και της craft μπίρας θα βρουν εκεί τον νέο τους ναό, αφού αποτελούν flagship store της σκωτσέζικης Brewdog, ενώ παράλληλα θα φιλοξενούν μικρά ζυθοποιεία από Σκωτία, Λετονία, Αμερική και μερικές δουλειές από Ελλάδα.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Σε ένα πατατόψωμο βάζουν τσάτνεϊ - μάνγκο, coleslaw, λουκάνικο Φρανκφούρτης, σως τσένταρ, crispy onion. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Το μπαρ δουλεύει με premium ποτά και φρέσκα φρούτα, φτιάχνει τα δικά του cordials για τα signature cocktails που σερβίρει. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική και μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του «Blade Runner», και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση. Ας πούμε, όταν το Ραντάρ παρτάρει, όπως έκανε το Σάββατο, σε ηλεκτρονικούς και τέκνο ρυθμούς, το φως αυτό είναι κόκκινο.

Πίσω από την μπάρα θα δείτε ένα έργο του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου aka ΦΕΥ, δίπλα στο πόστο του DJ ο Sinke έφτιαξε για εκείνους μια αγιογραφία του Andrew Weatherall να τους φυλάει και να τους οδηγεί, οι τρεις ομόκεντροι κύκλοι στο λογότυπό τους συμβολίζουν τους ίδιους και σχεδιάστηκαν από τον Κώστα Θεοχάρη. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι στις τουαλέτες παίζει black metal, ό,τι κι αν συμβαίνει μουσικά έξω.

Όλη αυτή η επένδυση που έκαναν στον ήχο τους δεν θα πιάσει απλώς τόπο αλλά φαίνεται ότι θα κατεβάσει πολύ κόσμο μέχρι τα νότια από μόνη της. O Θανάσης έχει κάνει μια λίστα με σαράντα πέντε άτομα τα οποία θέλει να επιλέξουν τη μουσική που ξέρουν καλύτερα στο booth που δέχεται μόνο βινύλια. Aν μπορεί να βάλει μόνο μία ταμπέλα στη μουσική που θα ακούμε στο Ραντάρ, αυτή είναι eclectic.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Δίπλα στο πόστο του DJ ο Sinke έφτιαξε για εκείνους μια αγιογραφία του Andrew Weatherall να τους φυλάει και να τους οδηγεί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Οι λάτρεις της μοντέρνας ζυθοποίησης και της craft μπίρας θα βρουν εκεί τον νέο τους ναό, αφού αποτελούν flagship store της σκωτσέζικης Brewdog. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική, με μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του Blade Runner, και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Οι τρεις ομόκεντροι κύκλοι στο λογότυπό τους συμβολίζουν τους ίδιους και σχεδιάστηκαν από τον Κώστα Θεοχάρη. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ραντάρ, Κοτζιά 22, Ηλιούπολη

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για γαύρο τηγανητό και «αλήτικα» μοσχαρίσια γλυκάδια στη μπάρα του Kobra

Γεύση / Για γαύρο τηγανητό και «αλήτικα» μοσχαρίσια γλυκάδια στην μπάρα του Kobra

Με τον Μάνο Σαρρή να έχει αναλάβει το νέο ακομπλεξάριστο μενού του, το Kobra αλλάζει δέρμα, όπως είχε δείξει από την αρχή ότι θέλει συχνά να κάνει. Έτσι, τα πρωινά στη Ναυαρίνου θα τρώμε αυγά με στάκα σε κούπα και τα βράδια θα βουτάμε τηγανητό κοτόπουλο με τα χέρια σε χειροποίητη μαγιονέζα πριν χορέψουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Knave: Το νέο χοτ μπαρ του κέντρου προσγειώθηκε στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Γεύση / Knave: Για ποτό στον πιο χοτ δρόμο των Εξαρχείων

Αφού συνεργάστηκαν σε τρία πολύ επιτυχημένα πρότζεκτ της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, ο Λέλος Γεωργόπουλος, ο ​​Βαγγέλης Θανάσης και o Δημήτρης Μπούκουρης άνοιξαν ένα μπαρ με χαλαρή ατμόσφαιρα και απλά, αλλά καθόλου απλοϊκά ποτά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM