Μεξικό: Σκότωσαν έγκυο και πήραν το μωρό από την μήτρα της- Δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά

Μεξικό: Σκότωσαν έγκυο και πήραν το μωρό από την μήτρα της- Δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά Facebook Twitter
Το ζευγάρι έβγαλε το μωρό από τη μήτρα της 20χρονης και στη συνέχεια πέταξαν το πτώμα της.
0

Μια έγκυος γυναίκα στο Μεξικό βρέθηκε νεκρή με την κοιλιά της ανοιγμένη στα δύο, από ένα ζευγάρι που έκλεψε το αγέννητο μωρό της, ανακοίνωσαν οι αρχές

Η Rosa Isela Castro Vazquez, 20 ετών, ήταν οκτώ μηνών έγκυος όταν την απήγαγαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι αφαίρεσαν το μωρό από τη μήτρα της και πέταξαν το πτώμα της.

Η αστυνομία συνέλαβε τους φερόμενους ως δράστες αφού ανακάλυψε στην κατοχή τους ένα νεογέννητο μωρό, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην ανατολική πολιτεία Βερακρούζ.

Οι δυο τους φέρεται να έκοψαν την κοιλιά της 20χρονης εγκύου για να βγάλουν το έμβρυο, επειδή η γυναίκα δεν ήταν σε θέση να κάνει παιδιά, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος που συνδέεται με την έρευνα υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι ύποπτοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστή τη Δευτέρα κατηγορούμενοι για απαγωγή και γυναικοκτονία. 

Μεξικό: Σκότωσαν έγκυο και πήραν το μωρό από την μήτρα της- Δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά Facebook Twitter
Η Rosa Isela Castro Vazquez, 20 ετών, ήταν οκτώ μηνών έγκυος όταν την απήγαγαν.

Την 20χρονη έγκυος παρέσυρε το ζευγάρι κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να της δώσουν ρούχα για το μωρό της, είπαν συγγενείς της σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην τρίτη υπόθεση του είδους της τα τελευταία χρόνια.

Η Rosa Isela είχε πάει να συναντήσει μια γυναίκα που φέρεται να επικοινώνησε μαζί της μέσω social media για να της προσφέρει βρεφικά ρούχα, σύμφωνα με την αδελφή της, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πλάνα από τη συνάντηση μεταξύ των δυο γυναικών φέρεται να δείχνουν την ύποπτη να φτάνει αργοπορημένη και να κοιτάζει γύρω της νευρικά ενώ μιλάει στο θύμα.

Στη συνέχεια η Rosa Isela φέρεται να μπήκε σε ένα όχημα, κι από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν την ξαναείδε ποτέ κανείς ζωντανή. Οι δυο ύποπτοι συνελήφθησαν αφού οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα.

Μεξικό: Σκότωσαν έγκυο και πήραν το μωρό από την μήτρα της- Δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά Facebook Twitter
Η Rosa Isela πήγε να συναντήσει μια γυναίκα που είχε προσφερθεί να της δώσει ρούχα για το μωρό της.

«Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, με επικεφαλής τη Veronica Hernandez Giadans, αναφέρει ότι αξιωματούχοι της Αστυνομίας συνέλαβαν τους Gonzalo "N" και Veronica "N" ως φερόμενους ως δράστες του εγκλήματος που διαπράχθηκε», ανέφερε δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας Βερακρούζ, σύμφωνα με το Newsflash.

Το «N» χρησιμοποιείται συχνά στο Μεξικό για να αποκρύψει το πλήρες όνομα ενός υπόπτου λόγω των τοπικών νόμων περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Οι αρχές φέρεται επίσης να έχουν πλέον στην κατοχή τους το μωρό, ένα κορίτσι, ζωντανό και καλά στην υγεία του.

Μια γυναίκα στο Τέξας δολοφόνησε τον Σεπτέμβριο την έγκυο φίλη της και αφαίρεσε το έμβρυο από τη μήτρα του θύματος, το οποίο προσπάθησε στη συνέχεια να περάσει ως δικό της. Η Τέιλορ Πάρκερ, 29 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο για το έγκλημα.

Περισσότερες από 3.700 γυναίκες δολοφονήθηκαν στο μαστιζόμενο από τη βία Μεξικό το 2021, εκ των οποίων περίπου 1.000 υποθέσεις χαρακτηρίστηκαν ως γυναικοκτονίες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM