Μυστηριώδης υπόθεση: Η αστυνομία κάνει έρευνα για δολοφονία, αλλά δεν έχει βρει πτώμα

Μυστηριώδης υπόθεση: Η αστυνομία κάνει έρευνα για δολοφονία, αλλά δεν έχει βρει πτώμα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ROBERT GHEMENT
0

Έναν δύσκολο γρίφο προσπαθούν να λύσουν οι γαλλικές Αρχές. Πιστεύουν ότι έχει γίνει μία δολοφονία, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν δύο βασικά προβλήματα: δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα και δεν έχει γίνει καμία δήλωση εξαφάνισης. 

Ο γενικός εισαγγελέας της Νορμανδίας, μη έχοντας άλλη επιλογή, έκανε έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν ώστε να εντοπίσουν την ταυτότητα του θύματος. 

«Στα 23 χρόνια που είμαι δικαστικός, δεν έχω ξαναδεί τίποτα τέτοιο» σημείωσε ο Remi Coutin. «Δεν έχουμε πτώμα. Και δεν έχουμε την ταυτότητα του ατόμου που πιστεύουμε ότι έχει δολοφονηθεί». 

Ωστόσο, ένας ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση. Λόγος για έναν 46χρονο Πολωνό ο οποίος ζει στη Γαλλία εδώ και πολλά χρόνια και εργάζεται ως μαραγκός. Τα στοιχεία του δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. 

Η περίπλοκη υπόθεση 

Η αστυνομία υποψιάζεται πως στις 9 Μαρτίου ο συλληφθείς παρέσυρε μία ποδηλάτισσα με το όχημά του, όντας υπό την επήρεια μέθης. Πιστεύοντας ότι τη σκότωσε, γύρισε στο σπίτι του για να πάρει ένα φτυάρι. Όταν επέστρεψε στο σημείο, κατάλαβε ότι ήταν ακόμα ζωντανή.

Τότε, σύμφωνα με την αστυνομία, αποφάσισε να «την αποτελειώσει» με το φτυάρι και έθαψε το πτώμα. Το ποδήλατο το πέταξε σε έναν κάδο απορριμάτων. 

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι ελάχιστα και ο συλληφθείς δεν έχει παραδεχθεί τίποτα. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία αναφορά για εξαφάνιση ποδηλάτισσας. 

Ο λόγος που οι Αρχές πιστεύουν ότι έγινε η δολοφονία είναι γιατί ο άνδρας είχε ομολογήσει την πράξη του σε οικείους του. 

Στις 14 Μαΐου, δύο μήνες μετά το φερόμενο περιστατικό, η πρώην σύντροφος του 46χρονου πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το συμβάν. Όπως είπε, της είχε τηλεφωνήσει στις 9 Μαρτίου, ενώ ήταν μεθυσμένος, και της είπε πως σκότωσε μία γυναίκα σε τροχαίο. Στη συνέχεια, όπως είπε, δέχθηκε και δεύτερο τηλεφώνημα από εκείνον με το οποίο την ενημέρωσε ότι ήταν ζωντανή τελικά και επέστρεψε σπίτι. 

Ανήσυχη, πήγε στο σπίτι του την επόμενη μέρα. Δεν ήταν εκεί, αλλά το όχημά του ήταν και είχε χτυπήματα στο παρμπρίζ και έναν μεγάλο κόκκινο λεκέ. Στις 13 Μαρτίου, βρήκε τελικά τον 46χρονο και αυτή τη φορά τής είπε όλη την ιστορία, συμπεριλαμβανομένου του ότι είχε σκοτώσει την ποδηλάτισσα και την είχε θάψει

Πλην της πρώην συντρόφου, υπάρχουν άλλα τρία άτομα που άκουσαν για το περιστατικό. Μία φίλη του συλληφθέντα είχε πάει σπίτι του εκείνη την ημέρα και τον βρήκε να καθαρίζει μετά μανίας το αμάξι του. Σε εκείνη είπε πως το θύμα του ήταν ζωντανό. Ωστόσο, αποφάσισε να τράβηξε φωτογραφίες τ΄όχημα, που έχουν περιέλθει στην κατοχή των Αρχών και είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία τους. 

Άλλο ένα επιβαρυντικό στοιχείο είναι πως δήλωσε πως το αυτοκίνητό του εκλάπη. Το μάρκας Audi όχημα βρέθηκε καμένο. Μετά τη σύλληψη παραδέχθηκε πως ήταν εκείνος ο υπαίτιος του εμπρησμού. 

Ο 46χρονος είναι στα χέρια των Αρχών από τον Ιούνιο. Το πρώτο διάστημα ισχυριζόταν πως η ιστορία του τροχαίου ήταν «ένα κακό αστείο» που εφηύρε για να τον λυπηθεί η πρώην σύντροφός του. Είπε, δε, πως έκανε ο ίδιος τη ζημιά στο αυτοκίνητο και χρησιμοποίησε αίμα κοτόπουλου για να κάνει τον λεκέ, ώστε να γίνει πιο αληθοφανής η ιστορία. 

Στη συνέχεια, ωστόσο, παραδέχθηκε πως ενεπλάκη σε τροχαίο, αλλά το θύμα του δεν υπέστη κανέναν τραυματισμό. Μετά επέστρεψε στην ιστορία περί «αστείου», όμως. 

Η αστυνομία, πλέον, πασχίζει για να βρει τα στοιχεία του θύματος. «Είναι πολλοί εκείνοι που εξαφανίζονται χωρίς να ενημερώνεται η αστυνομία» επεσήμανε ο Coutin.

Μεταξύ των πιθανοτήτων που εξετάζονται είναι η γυναίκα να ήταν τουρίστρια ή ξένη υπήκοος που διέμενε στη χώρα ή κάποια που συμμετείχε σε αγώνισμα ποδηλασίας μακρών διαδρομών. Μπορεί, επίσης, να ζούσε απομονωμένη και να μην είχε επαφές με την οικογένειά της. 

Η έκκληση για πληροφορίες αναφέρει πως πρόκειται για γυναίκα 40-60 ετών, με έναν μαύρο σακίδιο πλάτης. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM
Κάριν Ίμεργκουτ: Η δικαστής του Όρεγκον που σταμάτησε τον Τραμπ και τον στρατό του

Διεθνή / Κάριν Ίμεργκουτ: Η δικαστής του Όρεγκον που σταμάτησε τον Τραμπ και τον στρατό του

Η δικαστής Κάριν Ίμεργκουτ, διορισμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ, μπλόκαρε δύο φορές τα σχέδιά του για στρατιωτική επέμβαση στο Πόρτλαντ. Ποια είναι η γυναίκα που βρέθηκε απέναντι σε δύο προέδρους και γιατί η ιστορία της συγκλονίζει ξανά την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Χημείας 2025: Βραβεύτηκαν τρεις επιστήμονες για την «ανάπτυξη μεταλλο-οργανικών πλαισίων»

Διεθνή / Νόμπελ Χημείας 2025: Βραβεύτηκαν τρεις επιστήμονες για την «ανάπτυξη μεταλλο-οργανικών πλαισίων»

«Μέσω της ανάπτυξης μεταλλικών-οργανικών πλαισίων, οι βραβευθέντες έχουν προσφέρει στους χημικούς νέες ευκαιρίες για την επίλυση ορισμένων από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε ο φορέας απονομής του βραβείου
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Η 17χρονη κόρη της δημάρχου Ιρίς Στάλτσερ βασική ύποπτη της δολοφονίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Σε κρίσιμη κατάσταση η δήμαρχος - Η 17χρονη κόρη της βασική ύποπτη

Η Γερμανίδα δήμαρχος Ιρίς Στάλτσερ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από επίθεση με 13 μαχαιριές στο σπίτι της - Η 17χρονη κόρη της είναι βασική ύποπτη, ενώ οι αρχές εξετάζουν οικογενειακά κίνητρα πίσω από το έγκλημα
LIFO NEWSROOM
Νέες συνομιλίες για τη Γάζα: Τζάρεντ Κούσνερ, Στιβ Γουίτκοφ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι

Διεθνή / Νέες συνομιλίες για τη Γάζα: Τζάρεντ Κούσνερ, Στιβ Γουίτκοφ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι

Ο Τζάρεντ Κούσνερ και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ συμμετέχουν στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα - Ο ρόλος του Κατάρ, οι όροι της Χαμάς και το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ που μπορεί να αλλάξει τη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου και Τραμπ: Η σκληρή διαπραγμάτευση για το σχέδιο ειρήνης στη Γάζα

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ «στρίμωξε» τον Νετανιάχου στην υπογραφή ειρήνης στη Γάζα

Δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση από τον Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί ένα σχέδιο ειρήνης που προβλέπει παλαιστινιακό κράτος, αμνηστία για τη Χαμάς και διεθνή εποπτεία
LIFO NEWSROOM