ΕΔΕ στο νοσοκομείο Παίδων: 7χρονος & 13χρονη καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση από 14χρονο

Πλάτη παιδιού Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Renaldo Kodra on Unsplash
0

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου από 14χρονο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης να δώσει εντολή διενέργειας ΕΔΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, ένας 14χρονος φέρεται να παρενόχλησε 7χρονο σε χώρο του νοσοκομείου.

Το συμβάν αποκαλύφθηκε όταν ο 7χρονος εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του ότι ο 14χρονος τον απομόνωσε προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και φέρεται να προχώρησε σε ασελγείς πράξεις. Προς το παρόν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν είναι σαφές εάν σημειώθηκε παρενόχληση ή κακοποίηση και αναμένεται η κατάθεση του 7χρονου.

Άμεσα η μητέρα ενημέρωσε πρόσωπο του οικογενειακού της κύκλου, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο και ξυλοκόπησε τον 14χρονο, αφού πρώτα είχε βιαιοπραγήσει εναντίον του υπεύθυνου εισόδου του νοσοκομείου. 

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, ωστόσο, ο άνδρας είχε εξαφανιστεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση ερευνάται από την υποδιεύθυνση ανηλίκων και βρίσκεται στο στάδιο των καταθέσεων.

Ορισμένες πληροφορίες σημειώνουν ότι μία 13χρονη φέρεται να κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 14χρονο, υπό την απειλή μαχαιριού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε ότι στο νοσοκομείο φιλοξενούνται παιδιά τα οποία θα έπρεπε να είναι σε δομές πρόνοιας. Όπως τόνισε, το νοσοκομείο δεν έχει ευθύνη για το περιστατικό.

«Το νοσοκομείο δεν έχει καμία ευθύνη, γιατί τα παιδιά αυτά θα έπρεπε να βρίσκονται σε προνοιακές μονάδες. Σήμερα, το Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενεί με εισαγγελική παραγγελία 37 παιδιά και αναγκάζονται παιδάκια με σοβαρές παθήσεις να νοσηλεύονται σε ράντζα», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά βρίσκονται στο νοσοκομείο Παίδων, μετά από εισαγγελική εντολή λόγω οικογενειακών προβλημάτων, καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος να φιλοξενηθούν.

ΕΔΕ για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στο Παίδων διέταξε ο Πλεύρης    

Μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκου από ανήλικο στο νοσοκομείο Π & Α Κυριάκου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ.

Η ΕΔΕ διεξαχθεί σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες της μητέρας του ενός ανηλίκου, σύμφωνα με τις οποίες το παιδί της έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από άλλο παιδί, μεγαλύτερο σε ηλικία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ελλάδα / Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ο Γιάννης Λάλας είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί μαζί με τον αδελφό του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο και οι δύο είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM