Ο διευθυντής του Russia Today ζήτησε «να πνιγούν ή να καούν τα παιδιά στην Ουκρανία»

Ο διευθυντής του Russia Today ζήτησε «να πνιγούν τα παιδιά στην Ουκρανία» Facebook Twitter
Φωτ: Anton Krasovsky/Facebook
0

Ο διευθυντής του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today ζήτησε συγγνώμη για την δήλωση πως «τα παιδιά της Ουκρανίας πρέπει να πνιγούν ή να καούν».

Ο Ρώσος τηλεπαρουσιαστής απολογήθηκε για την ειδεχθή δήλωση, μέσω της οποίας κάλεσε να πνιγούν τα ουκρανικά παιδιά, με την κρατική Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας να δηλώνει ότι διερευνά τα σχόλιά του.

Στη διάρκεια εκπομπής, που προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον κρατικά ελεγχόμενο ραδιοτηλεοπτικό φορέα RT, ο παρουσιαστής Anton Krasovsky είπε ότι τα ουκρανικά παιδιά που θεωρούν τους Ρώσους ως κατακτητές επί Σοβιετικής Ένωσης θα έπρεπε να «πεταχτούν κατευθείαν σε ένα ποτάμι με ισχυρό ρεύμα» και να πνιγούν.

Η Ουκρανία δήλωσε χθες ότι το RT υποκινεί γενοκτονία και θα πρέπει να απαγορευτεί παγκοσμίως. Η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του καναλιού, απάντησε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Krasovsky λόγω των «αηδιαστικών» σχολίων του, προσθέτοντας ότι κανείς στο RT δεν συμμερίζεται τις απόψεις του.

Μετά τον σάλο, ο Krasovsky δήλωσε σε ανάρτησή του στα social media ότι «ντρέπεται πραγματικά».

«Συμβαίνει... είσαι στον αέρα και παρασύρεσαι. Και δεν μπορείς να σταματήσεις. Ζητώ τη συγχώρεση όλων όσοι ταράχτηκαν από αυτό», ανέφερε.

Η κρατική τηλεόραση, η οποία ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το Κρεμλίνο, έχει υποστηρίξει έντονα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καλώντας συχνά τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ακολουθήσει ακόμη πιο επιθετική προσέγγιση στον πόλεμο. Αλλά τα σχόλια του Krasovsky φαίνεται ότι ξεπέρασαν τα όρια για τις αρχές.

Η Ερευνητική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται σοβαρά εγκλήματα, δήλωσε ότι της ζητήθηκε να εξετάσει τις «αιχμηρές δηλώσεις» του και διέταξε τη σύνταξη έκθεσης.

Ο διευθυντής του Russia Today ζήτησε «να πνιγούν τα παιδιά στην Ουκρανία» Facebook Twitter
Φωτ: Anton Krasovsky/Facebook

Ο Krasovsky είναι γνωστός φιλοπόλεμος σχολιαστής της ρωσικής τηλεόρασης, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην εκπομπή της περασμένης εβδομάδας, υποστήριξε, επίσης, ότι όλοι οι Ουκρανοί πρέπει να εξοντωθούν και ότι θα τους έκαιγε ζωντανούς στα σπίτια τους και θα τους πυροβολούσε ενώ αστειεύτηκε και για τον βιασμό Ουκρανών γυναικών

«Οι κυβερνήσεις που δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει το RT πρέπει να παρακολουθήσουν αυτό το απόσπασμα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba στο Twitter, παραπέμποντας σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης. Είπε ότι η Ουκρανία θα παραπέμψει τον Krasovsky σε δίκη για «επιθετική υποκίνηση γενοκτονίας».

Σε δήλωσή της στον ιστότοπο του RT, η Margarita Simonyan δήλωσε: «Για τα παιδιά της Ουκρανίας, καθώς και τα παιδιά του Ντονμπάς και όλα τα υπόλοιπα παιδιά, εύχομαι όλα αυτά να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό και να μπορέσουν να ζήσουν και να σπουδάσουν ξανά ειρηνικά - στη γλώσσα που θεωρούν μητρική».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM