Ζελένσκι σε Σοϊγκού για τα περί «βρώμικης βόμβας» - «Μόνο η Ρωσία είναι ικανή να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων»

Ζελένσκι σε Σοϊγκού για τα περί «βρώμικης βόμβας» - «Μόνο η Ρωσία είναι ικανή να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Μόνο η Ρωσία είναι ικανή να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του Ρώσου υπουργού Άμυνας ο οποίος δήλωσε στον πρωτοφανή σημερινό τηλεφωνικό γύρο (Ουάσινγκτον, Παρίσι, Λονδίνο, Άγκυρα) ότι η Ουκρανία είναι πιθανό ότι ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρώμικη βόμβα» στην Ουκρανία.

«Αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης -μία μόνο πηγή μπορεί να είναι - και αυτή η πηγή είναι εκείνη που διέταξε τον σύντροφο Σοϊγκού να τηλεφωνήσει εδώ κι εκεί», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βραδινό του βιντεομήνυμα.

Ο ουκρανός πρόεδρος είπε ότι το «τηλέφωνο καρουζέλ» του Σεργκέι Σοϊγκού ξεκαθάρισε τα πράγματα. «...'Ολοι καταλαβαίνουν πολύ καλά. Καταλαβαίνουν ποιος είναι η πηγή όλων των βρώμικων πραγμάτων που μπορεί να φανταστεί κανείς στον πόλεμο αυτόν».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είπε στο Γάλλο ομόλογό του στη διάρκεια μιας σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ότι η Μόσχα ανησυχεί για την πιθανή χρήση μιας «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με ένα αντίγραφο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Σοϊγκού και του Γάλλου υπουργού Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνί που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Σοϊγκού είπε ότι ο πόλεμος έχει την τάση να εξελίσσεται σε μία “ ευρεία, μη ελεγχόμενη κλιμάκωση” της σύγκρουσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρες εκλογές στην Ολλανδία: Ο Βίλντερς έριξε την κυβέρνηση

Διεθνή / Πρόωρες εκλογές στην Ολλανδία: Ο Βίλντερς έριξε την κυβέρνηση

Δεκαοκτώ μήνες μετά την αιφνιδιαστική του νίκη στις εκλογές, που προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη και τον κόσμο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Κόμμα για την Ελευθερία του Βίλντερς παραμένει το δημοφιλέστερο
LIFO NEWSROOM
Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Διεθνή / Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Αποκαλύψεις του Guardian δείχνουν πως σειρά ισραηλινών επιθέσεων σε σχολεία-καταφύγια στη Γάζα ήταν μέρος στρατιωτικής στρατηγικής - Πάνω από 120 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά. Διεθνής ανησυχία και καταδίκες
LIFO NEWSROOM
Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Διεθνή / Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, ένα 14χρονο υπέστη σοβαρότατη κρίση πανικού και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Μάκρης, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή
LIFO NEWSROOM