Πρόεδρος Συνοριοφυλακών Έβρου: «Έχουν χτυπηθεί - Δεν έχω δει κάτι τόσο απάνθρωπο 20 χρόνια τώρα»

Πρόεδρος Συνοριοφυλακών Έβρου: «Έχουν χτυπηθεί - Δεν έχω δει κάτι τόσο απάνθρωπο 20 χρόνια τώρα» Facebook Twitter
0

Για πρωτοφανώς ντροπιαστικό θέαμα έκανε λόγο ο πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου αναφερόμενος στους 92 μετανάστες που εντοπίστηκαν γυμνοί και διασώθηκαν το πρωί του Σαββάτου σε περιοχή των Φερών Έβρου

«Κάνουμε πάνω από 20 χρόνια αυτό το επάγγελμα και αυτό που συζητάμε με τους συναδέλφους, είναι πως δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο, εξευτελιστικό και ντροπιαστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς στο στο ThessToday.gr. 

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 09:00 το πρωί στο συγκεκριμένο σημείο, διασώθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με την Frontex, 92 μετανάστες οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί γυμνοί, με έντονα σημάδια κακοποίησης στο σώμα τους, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί κάποιος να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. 

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν παραπάνω από εξευτελιστικό να χειρίζονται κάποιοι με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους. Είναι εμφανές ότι από την τουρκική πλευρά τους χτύπησαν, τους ξέντυσαν και τους προώθησαν προς την Ελλάδα».

«Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας»

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τη διάσωση 92 μεταναστών στον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης αναφέρει ότι είναι «ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα» και προσθέτει: «Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ».

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε χθες την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ελλάδα / Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνέδεσε τη σημερινή δόνηση με τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 1947, διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζεται με το επίκεντρο του σεισμού της Καλαμάτας του 1986
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM