Κίνα: Γκέι ζευγάρια παντρεύονται μέσω Zoom χρησιμοποιώντας τη νομοθεσία της Γιούτα

Κίνα: Γκέι ζευγάρια παντρεύονται μέσω Zoom χρησιμοποιώντας «παράθυρο» στον νόμο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Ο Μάικλ Φόλεϊ, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και τελετάρχης γάμων στη Γιούτα, αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να πραγματοποιεί διαδικτυακές τελετές γάμων για ομόφυλα ζευγάρια που ζουν στην Κίνα. 

Ο Φόλεϊ τηλεφώνησε στο γραφείο της κομητείας Πρόβο της Γιούτα για να μάθει την απάντηση. Προς έκπληξή του, το γραφείο του είπε ότι εφόσον το ζευγάρι ήταν ενήλικο και η ταυτότητά τους μπορούσε να εξακριβωθεί, η πραγματοποίηση της διαδικτυακής τελετής είναι νόμιμη.  

Από τότε ο Φόλεϊ έχει πραγματοποιήσει αρκετούς διαδικτυακούς γάμους για ομόφυλα ζευγάρια στην Κίνα: ξυπνάει στις 3 το πρωί (λόγω της διαφοράς ώρας) φοράει κοστούμι, πηγαίνει στην κουζίνα του για να τελέσει τους γάμους μέσω Zoom, και μετά ξανακοιμάται.

Πολλά ζευγάρια από την Κίνα ονειρεύονταν για χρόνια αυτή τη στιγμή. Όπως λέει ο Φόλεϊ στον Guardian, κατά την τελετή στα ζευγάρια «φαίνεται μέσα τους, αυτή η αίσθηση του "επιτέλους συμβαίνει αυτό"».

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Σιν και της φίλης της από το Σιάν της Κίνας. Ήταν βράδυ όταν κάθισαν μπροστά στο φορητό υπολογιστή τους, με την τηλεόραση πίσω τους να είναι στολισμένη με ασημένια και χρυσά μπαλόνια. 

Περίπου 10.000 χιλιόμετρα μακριά, στη Γιούτα, ένας ηλικιωμένος τελετάρχης με πουκάμισο και γραβάτα καθόταν μπροστά στην οθόνη του και ζήτησε από τους μάρτυρες (δύο φίλους του ζευγαριού που είχαν καλέσει στην τελετή από το σπίτι τους) να δώσουν τη συγκατάθεσή τους στο γάμο.

Η Σιν δήλωσε στον Guardian ότι εκείνη και η φίλη της έμαθαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους γάμους της Γιούτα και ότι η διαδικασία ήταν αρκετά απλή.

«Απλώς το κάναμε στο σπίτι, επειδή σε δημόσιο χώρο είναι παράνομο [...] Προσκαλέσαμε την οικογένειά μας και τους φίλους μας στη συνάντηση Zoom και διακοσμήσαμε το δωμάτιό μας μαζί [...]Ήταν πολύ χαριτωμένο», είπε. 

Οι τελετές βέβαια δεν έχουν κάποια νομική βαρύτητα στην Κίνα, καθώς οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομοι.

Ο Φόλεϊ δήλωσε ότι έχει κάνει περίπου 12 γάμους για ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Κίνα, αν και τις περισσότερες φορές τα ζευγάρια είναι μη Κινέζοι κάτοικοι της Κίνας. Συχνά έρχονται σε επαφή μαζί του και άνθρωποι από τις Φιλιππίνες, όπου ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι επίσης παράνομος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM