Όρμπαν: Να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας- To αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο

Όρμπαν: Να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας- Τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ζητά να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας μέχρι τον Δεκέμβριο και σύντομα θα ξεκινήσει μια «εθνική διαβούλευση» για το θέμα αυτό.

Σε συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος Fidesz, ο Όρμπαν κάλεσε τους υποστηρικτές του «να κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη θα άρει τις κυρώσεις το αργότερο μέχρι τα τέλη του έτους», γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Magyar Nemzet, την ώρα που οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό το ρεπορτάζ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα, το Fidesz ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση, μια μέθοδο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση από το 2015 για να καταγγελθεί, για παράδειγμα, η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.

Το ερωτηματολόγιο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι Ούγγροι πολίτες θα τους δώσει «την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους για το θέμα», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Μάτε Κότσις, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

«Δεν είναι φυσιολογικό οι κυρώσεις να αποφασίζονται αποκλειστικά από την ελίτ των Βρυξελλών», πρόσθεσε.

Ο Όρμπαν, που επιδιώκει να διατηρήσει τους στενούς δεσμούς του με το Κρεμλίνο, επικρίνει διαρκώς τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που όπως λέει έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία.

Η Ουγγαρία αντιμετωπίζει καλπάζοντα πληθωρισμό και φοβάται ότι αυτόν τον χειμώνα θα παρουσιαστούν ελλείψεις στον ενεργειακό τομέα, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Ο Όρμπαν ψήφισε υπέρ των προηγούμενων κυρώσεων αλλά πέτυχε να εξαιρεθεί η χώρα του σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο που λαμβάνει μέσω αγωγών ενώ διαπραγματεύτηκε και μια συμφωνία με τη ρωσική Gazprom για πρόσθετες παραδόσεις φυσικού αερίου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με αντικείμενο μια νέα δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας. Ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας Πέτερ Σιγιάρτο είπε σε αυτή τη συνεδρίαση ότι η ενίσχυση των κυρώσεων «απλώς θα επιδείνωνε τις δυσκολίες».

«Η Ευρώπη υποφέρει περισσότερο από τη Ρωσία από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία», είχε δηλώσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ζητώντας να εγκαταλειφθεί το σχέδιο επιβολής μιας όγδοης δέσμης μέτρων.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι μεταξύ των θυμάτων

Διεθνή / Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν

Το Ισραήλ στόχευσε και χτύπησε το νοσοκομείο Νάσερ - Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το δεύτερο πλήγμα εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος της νεότερης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Διεθνή / Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος μιας 21χρονης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Η Σάρλοτ Γουόκερ δεν δίστασε να μιλήσει και για τη διαμάχη της με την πρόεδρο του κόμματος One Nation, Πολίν Χάνσον, η οποία την είχε αποκαλέσει «βρέφος στην πάνα»
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Διεθνή / Τουρκία: Πρόστιμο στον υπουργό Μεταφορών που έτρεχε με 225 χιλιόμετρα την ώρα - Ανέβασε και βίντεο στα social

Το βίντεο, με λαϊκή μουσική υπόκρουση και αποσπάσματα από ομιλία του Τούρκου προέδρου να εξαίρει τις κυβερνητικές υποδομές, δείχνει το κοντέρ του αυτοκινήτου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM