Πρώην διοικητής ΕΥΠ: «Καμία επισύνδεση πολιτικού δεν είναι νόμιμη»

Πρώην διοικητής ΕΥΠ: «Καμία επισύνδεση πολιτικού δεν είναι νόμιμη» Facebook Twitter
Πλάνο από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις - Φωτ.: Eurokinissi.
0

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων καταθέτει σήμερα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης.

Ο κ. Ρουμπάτης υπήρξε διοικητής της υπηρεσίας από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2019. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων.

Πληροφορίες που επικαλείται ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο κ. Ρουμπάτης, μέχρι στιγμής φέρεται να υποστήριξε ότι η επισύνδεση βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ είπε επίσης πως το υλικό του φακέλου Ανδρουλάκη καταστράφηκε, αλλά οι σημειώσεις από τις συνακροάσεις πρέπει να υπάρχουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι κανένας υπάλληλος της ΕΥΠ δεν θα κατέστρεφε έναν φάκελο παρακολούθησης αν δεν είχε ξεκάθαρη εντολή για αυτό.

Στη συνέχεια, ο κ. Ρουμπάτης αναμένεται να ερωτηθεί για παρακολουθήσεις επί εποχής του που αφορούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα και τον δικηγόρο Σπύρο Σαγιά, ο οποίος είχε διατελέσει στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Ρουμπάτης είχε απαντήσει πως είχε γίνει έμμεση ακρόαση αυτών των προσώπων καθώς παρακολουθούνταν επιχειρηματίες για την υπόθεση της Οξιάς και της επένδυσης του Κατάρ στο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Στο πλαίσιο αυτό, «έπεσαν πάνω στους κυρίους Σαγιά και Πιτσιόρλα», όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Παρά ταύτα, εχθές ο Θεόδωρος Δραβίλας, διοικητής της ΕΥΠ επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (2012-2015) είχε διαψεύσει ότι επί των ημερών του παρακολουθούνταν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως και κανένα πολιτικό πρόσωπο, συμπληρώνοντας ότι «δεν του είχε ζητηθεί κάτι ανάλογο».

Σημειώνεται ότι στον σημερινό κατάλογο των μαρτύρων βρίσκεται και ο Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από διοικητής της ΕΥΠ μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ