Νέα δήλωση Ερντογάν κατά Ελλάδας: Δεν είναι ισότιμή μας πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά

Νέα δήλωση Ερντογάν κατά Ελλάδας: Δεν είναι ισότιμή μας πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά Facebook Twitter
Φωτ.: Anadolu
0

Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη με την Τουρκία, διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα κατά τη συνέντευξη Τύπου που διαδέχτηκε τη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, σε άλλη μια δήλωση που δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδό μας, καθώς δεν είναι ισότιμή μας πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. 

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά εμπρηστικών δηλώσεων από τον Τούρκο πρόεδρο. 

Το Σάββατο, ο ίδιος είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα να μην το παρακάνει γιατί «η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο όταν έρθει η ώρα». 

«Ελλάδα, κοίτα την ιστορία, πήγαινε πίσω στο χρόνο. Αν το παρακάνεις, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε ένα πράγμα να πούμε στην Ελλάδα: Θυμήσου τη Σμύρνη» προειδοποίησε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην Μικρασιατική Καταστροφή. 

Καταδικάζει η Κομισιόν 

«Οι συνεχείς εχθρικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού εγείρουν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολύ αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειo", είχε διαμηνύσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι διαφορές πρέπει να διευθετούνται ειρηνικά, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ζωτικών και θεμιτών συμφερόντων των χωρών. Οι απειλές και η επιθετική ρητορική είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν. Η δέσμευση σε έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο είναι απαραίτητη για την εκτόνωση των εντάσεων, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας» είχε προσθέσει, εκφράζοντας την προσδοκία για αποκλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία, προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM
Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM