Ανδρουλάκης: Βουτηγμένος στην αλαζονεία ο πρωθυπουργός- Ραντεβού στην Εξεταστική Επιτροπή

Ανδρουλάκης: Βουτηγμένος στην αλαζονεία ο πρωθυπουργός- Ραντεβού στην Εξεταστική Επιτροπή Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας ότι «σήμερα στη Βουλή εμφανίστηκε ένας Πρωθυπουργός βουτηγμένος στην αλαζονεία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έγραψε σε ανακοίνωση του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε για μία ακόμα φορά να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα όπως ποιοι ήταν οι εθνικοί λόγοι για την παρακολούθησή του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε δε «ραντεβού» στον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Και επειδή εξέφρασε μια… αγωνία για το πότε θα συναντηθούμε, του δίνω ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή για να έρθει και να απαντήσει ευθέως σε ό,τι απέφυγε σήμερα» ενώ έκανε λόγο για τοξική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη Βουλή.

«Σταματήστε, κ. Μητσοτάκη, να περιφρονείτε ευθέως τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Θέλατε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία και αποτύχατε» αναφέρει σε άλλο σημείο της δήλωσής του.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρει:

«Σήμερα στη Βουλή εμφανίστηκε ένας Πρωθυπουργός βουτηγμένος στην αλαζονεία. Αρνήθηκε για άλλη μια φορά να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Από το Σεπτέμβριο του 2021 ξεκινά να με παρακολουθεί η ΕΥΠ και συγχρόνως επιχειρείται η παγίδευση μου με ένα κατασκοπευτικό «υπερόπλο» κόστους εκατομμυρίων ευρώ, που θα μπορούσε να με βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο.

Αυτό, ο κ. Μητσοτάκης το θεωρεί σύνηθες, ενώ γνωρίζει ότι είμαι ο μόνος ευρωβουλευτής σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον οποίο έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Επίσης, δεν απάντησε ποιοι είναι οι εθνικοί λόγοι για την παρακολούθησή μου, που ενώ δεν συνέτρεχαν τα οκτώ χρόνια, που είμαι ευρωβουλευτής. Προέκυψαν ξαφνικά μόλις δήλωσα υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ και εξαφανίστηκαν πάλι ξαφνικά με την εκλογή μου.

Σταματήστε, κ. Μητσοτάκη, να περιφρονείτε ευθέως τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Θέλατε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία και αποτύχατε.

Ισχυρίζεται ακόμη ότι δεν μπορεί να πει δημοσίως τους λόγους παρακολούθησης. Είναι νόμιμο και ηθικό ενώ λέει αυτό, συγχρόνως το Μέγαρο Μαξίμου να διαρρέει ανοησίες εμπλέκοντας τρίτες χώρες, οι οποίες τους διαψεύδουν εκθέτοντας την πατρίδα μας διεθνώς;

Και επειδή εξέφρασε μια… αγωνία για το πότε θα συναντηθούμε, του δίνω ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή για να έρθει και να απαντήσει ευθέως σε ό,τι απέφυγε σήμερα, επιλέγοντας ξανά ως μέθοδο διαφυγής την τοξική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, ο κύριος Μητσοτάκης είχε το θράσος να δίνει και συμβουλές στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Με όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, δεν είστε σε θέση να συμβουλεύετε τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM