Φιναλίστ για «Μις Αγγλία» διαγωνίζεται χωρίς μακιγιάζ, για πρώτη φορά στην ιστορία των καλλιστείων

Η φιναλίστ της Μις Αγγλία γράφει ιστορία ως η πρώτη διαγωνιζόμενη χωρίς μακιγιάζ Facebook Twitter
H Μελίσα Ραούf - Φωτ.: Instagram.
0

Μια φοιτήτρια έφτασε στον τελικό του τίτλου για τη Μις Αγγλία όντως η πρώτη διαγωνιζόμενη που έλαβε μέρος χωρίς μακιγιάζ στα 94 χρόνια ιστορίας του θεσμού. 

Ο λόγος για την 20χρονη Μελίσα Ραούφ από το Λονδίνο η οποία δήλωσε πως θέλει να προωθήσει την εσωτερική ομορφιά, αμφισβητώντας παράλληλα τα πρότυπα ομορφιάς που διαιωνίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την εμφάνιση χωρίς μακιγιάζ στον ημιτελικό της Δευτέρας, η Ραούφ θα διαγωνιστεί τώρα με άλλες 40 νεαρές για να στεφθεί Μις Αγγλία στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο. 

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η επιλογή συμμετοχής χωρίς μακιγιάζ υπήρχε ήδη, όμως είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιλέγει να το κάνει. 

Η Ραούφ, η οποία αναμένεται και στον τελικό να μη βάλει μακιγιάζ. περιέγραψε την εμπειρία «τρομακτική αλλά εκπληκτική». 

«Σημαίνει πολλά για μένα καθώς αισθάνομαι ότι πολλά κορίτσια διαφορετικών ηλικιών φορούν μακιγιάζ επειδή νιώθουν πίεση να το κάνουν. Αν κάποιος είναι χαρούμενος με το δέρμα του, δεν θα πρέπει να αναγκάζεται να το καλύψει με μακιγιαζ.  Οι ατέλειες μας κάνουν αυτό που είμαστε και αυτό είναι που κάνει κάθε άτομο μοναδικό. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αγαπούν και να αγκαλιάζουν τα ψεγάδια τους, καθώς η πραγματική ομορφιά βρίσκεται μέσα στην απλότητα», είπε η 20χρονη. 

Όπως προσθέτει η ίδια, «ποτέ δεν ένιωθε άνετα» με το δέρμα της, γι' αυτό και άρχισε να φορά μακιγιάζ από μικρή. «Πρόσφατα αποδέχτηκα ότι είμαι όμορφη με το δέρμα μου και γι' αυτό αποφάσισα να διαγωνιστώ χωρίς μακιγιάζ», πρόσθεσε. 

Η Ραούφ λαμβάνει μεγάλη στήριξη από νεαρές της ηλικίας της καθώς λένε ότι με την κίνησή αυτή, τις βοηθά να νιώθουν πιο σίγουρες για τον εαυτό τους. 

«Θέλω να κάνω όλα τα κορίτσια να αισθάνονται καλά. Θέλω να αφαιρέσω όλα τα πρότυπα ομορφιάς. Νιώθω ότι όλα τα κορίτσια είναι όμορφα με τον δικό τους τρόπο. Το κάνω αυτό για όλα τα κορίτσια» τόνισε. 

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM