Η εκεχειρία στη Γάζα «έσπασε» σε λίγα λεπτά - Εντείνονται οι φόβοι για γενικευμένη σύρραξη

Εκεχειρία μετά από τρεις μέρες αιματηρών εχθροπραξιών στη Γάζα - Δεκάδες νεκροί, πολλά παιδιά Facebook Twitter
0

Μόλις λίγα λεπτά κράτησε η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία εκκίνησε στις 23:30. Στις 23:33, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί επιδρομές, μετά από εκτοξεύσεις ρουκετών. 

«Απαντώντας στην εκτόξευση πυραύλων κατά του ισραηλινού εδάφους, ο στρατός πλήττει αυτήν τη στιγμή μεγάλο αριθμό στόχων που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού.

Νωρίτερα, το Τελ Αβίβ και η οργάνωση Ισλαμικό Τζιχάντ επιβεβαίωσαν τη συμφωνία για την εκεχειρία, εκφράζοντας, όμως, προειδοποιήσεις

Το γραφείο του πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ ανακοίνωσε ότι «είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι κατάπαυση του πυρός θα εφαρμοσθεί απόψε στις 23.30».

«Αν η κατάπαυση του πυρός παραβιασθεί, το κράτος του Ισραήλ επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σθεναρά» σημειώθηκε. 

Το Ισλαμικό Τζιχάντ, από την πλευρά του, ανέφερε πως η συμφωνία επιτευχθεί χάρη στη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

«Εδώ και λίγη ώρα βρέθηκε η φόρμουλα για την ανακοίνωση από την Αίγυπτο της συμφωνίας εκεχειρίας, που αφορά κυρίως τη δέσμευση της Αιγύπτου να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση δύο κρατουμένων» σημείωσε, σε ανακοίνωσή του, ο Μοχάμεντ Αλ-Χίντι, επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η Αίγυπτος είχε καλέσει «όλες τις πλευρές σε κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας από τις 23.30 τοπική ώρα».

Παρά την αισιοδοξία που προκάλεσε η ανακοίνωση της εκεχειρίας, οι εξελίξεις «φουντώνουν» και πάλι τους φόβους για γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή. 

Δεκάδες νεκροί

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό από την παλαιστινιακή πλευρά, έχασαν της ζωής τους 41 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. 

Τέσσερα ανήλικα σκοτώθηκαν σήμερα κατά τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.

Από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ την Παρασκευή, «41 Παλαιστίνιοι έπεσαν μάρτυρες, ανάμεσά τους 15 παιδιά και 4 γυναίκες, και 311 τραυματίσθηκαν» στην Λωρίδα της Γάζας συμπληρώνεται. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM