Βασιλακόπουλος: Σε φάση ανάπτυξης εμβόλια σε μορφή σπρέι - Θα εμποδίζουν τη μετάδοση του κορωνοϊού

Βασιλακόπουλος: Σε φάση ανάπτυξης εμβόλια σε μορφή σπρέι - Θα εμποδίζουν τη μετάδοση του κορωνοϊού Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Σε φάση ανάπτυξης βρίσκονται από αμερικανικές εταιρείες νέα σκευάσματα κατά του κορωνοϊού τα οποία θα είναι σε μορφή ρινικού σπρέι για την αποτροπή της μετάδοσης, γνωστοποίησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Η βέλτιστη στρατηγική είναι να μην κυνηγάμε τον κορωνοϊό που αλλάζει, αλλά να πάμε σε εμβόλια που θα απευθύνονται στα κομμάτια του κορωνοϊού που δεν αλλάζουν από στέλεχος σε στέλεχος. Άρα, αυτά τα εμβόλια θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο μακροχρόνια» σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Θα πάμε σε δύο εμβόλια, το ένα εναντίον των σταθερών περιοχών του κορωνοϊού που θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και μεγάλης διάρκειας, και τα "τοπικά" εμβόλια, εισπνεόμενα, σα σπρέι στη μύτη που θα μειώνουν τη μετάδοση. Οι εταιρείες που τα έχουν σε φάση ανάπτυξης, διαπραγματεύονται το μέγεθος της χρηματοδότησης με την αμερικανική κυβέρνηση, ώστε να τα παράξουν πολύ πιο γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: 7 χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς

Ελλάδα / Εικόνες από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 7η επέτειο από την τραγωδία στο Μάτι

Στο πλαίσιο της 7ης «μαύρης» επετείου από τη φωτιά στο Μάτι ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών από την πυρκαγιά στο Μάτι, διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις μνήμης «για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018»
LIFO NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Ελλάδα / Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά περισσότερες από δέκα ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πιστοποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ως βιολογικών
LIFO NEWSROOM