Μητσοτάκης: Οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων θα κινηθούν ταχύτατα- Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός στην Πεντέλη

Μητσοτάκης: Για την Πεντέλη, δεν αποκλείεται η περίπτωση του εμπρησμού Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
0

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετέβη νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα ανοιχτά μέτωπα. 

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη φωτιά στα Μέγαρα, που πήρε νωρίτερα μεγάλες διαστάσεις. 

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε 50-60 φωτιές την ημέρα, τις οποίες δεν τις μαθαίνετε ποτέ» καθώς γίνεται έγκαιρη κατάσβεσή τους, είπε στις κάμερες, και συνέχισε αναφέροντας πως «είναι δεδομένο» πως ορισμένες θα ξεφύγουν. 

Ερωτώμενος για τα αίτια των πυρκαγιών, τόνισε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, ενώ ειδικότερα για τη φωτιά στην Πεντέλη είπε: «Δεν αποκλείεται η περίπτωση του εμπρησμού». 

Ανάλογες υπόνοιες είχε αφήσει νωρίτερα και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης. «Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κεραυνού ή βραχυκυκλώματος, όλα τ΄άλλα είναι ανοιχτά» είπε και άφησε ανοιχτή την πιθανότητα εμπρησμού. 

Για την αποζημίωση όσων είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους κατοίκους πως οι διαδικασίες θα κινηθούν ταχύτατα, «αλλά, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω μέχρι να υπάρξει πλήρης καταγραφή των ζημιών». 

Για τις εκκενώσεις περιοχών, σημείωσε πως την Τρίτη εκκενώθηκαν περιοχές με περίπου 100.000 κατοίκους και η διαδικασία κινήθηκε σε «ασφάλεια και τη στήριξη της αστυνομίας». 

Σχετικά με την αντίδραση των δυνάμεων πυρόσβεσης, δεν θέλησε να κάνει «αξιολογική κρίση την ώρα της μάχης» και αρκέστηκε να πει πως «υπάρχει καλύτερα επίπεδο συντονισμού σε σχέση με το παρελθόν» Προειδοποίησε, δε, πως οι «πυρκαγιές είναι εδώ, μαζί μας, και κάθε χρόνο πρέπει να ανεβάζουμε το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΟΒΕΣΙ

Πολιτική / Μαρινάκης για Κοβέσι: «Όποιος την ακούσει καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο αφορά την ποινική ευθύνη υπουργών, λέγοντας ότι «όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να αλλάξει»
LIFO NEWSROOM