ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Επίθεση στον Σίνζο Άμπε: Η στιγμή που συλλαμβάνεται ο ύποπτος

Επίθεση στον Σίνζο Άμπε: Η στιγμή που συλλαμβάνεται ο ύποπτος Facebook Twitter
0

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της επίθεσης κατά του Σίνζο Άμπε, με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ρεπόρτερ του ΝΗΚ, Yuko Oikawa, βιντεοσκόπησε τη στιγμή όπου συλλαμβάνεται ο ύποπτος για την επίθεση.

Πρόκειται για έναν μελαχρινό άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση, λίγο νωρίτερα εντοπίστηκε να περιμένει να ξεκινήσει η ομιλία του Σίνζο Άμπε.

Στο βίντεο, ο ύποπτος φαίνεται να στέκεται σε πεζοδρόμιο και να περιμένει με σταυρωμένα χέρια, κοιτώντας γύρω του.

«Ήταν δυσαρεστημένος με τον Άμπε»

Το NHK μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ότι ο άνδρας ήταν δυσαρεστημένος μαζί του και αποφάσισε να τον σκοτώσει.

Δεν είναι σαφές ακόμη οι λόγοι της δυσαρέσκειας του άνδρα αυτού, που κατονομάστηκε από την αστυνομία — ονομάζεται Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος στη Νάρα.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση αμέσως, είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο τουφέκι.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ