Πειθαρχικός έλεγχος κατά δικηγόρων για «τηλεδίκες» - Στο στόχαστρο περίπου 20 άτομα

Πειθαρχικός έλεγχος κατά δικηγόρων για «τηλεδίκες» - Στο στόχαστρο περίπου 20 άτομα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) άρχισε τις πανελλαδικές πειθαρχικές διώξεις κατά των δικηγόρων που συμμετέχουν στα «παράθυρα» των τηλεοπτικών καναλιών και διεξάγουν «τηλεδίκες» επί εκκρεμών υποθέσεων που απασχολούν έντονα τους πολίτες.

Ήδη, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, έχει εκφράσει «τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή της σε όποιες αντιδεοντολογικές συμπεριφορές» δικηγόρων που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά «παράθυρα».

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου, επιλήφθηκε αυτεπάγγελτα του θέματος και άσκησε πανελλαδικά πειθαρχικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου (in rem), οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζονται στα τηλεοπτικά «παράθυρα» και εκπομπές επί εκκρεμών υποθέσεων. Εκτιμάται ότι οι ελεγχόμενοι θα είναι περίπου 20 δικηγόροι.

Οι πειθαρχικές διώξεις δεν είναι προσωποποιημένες, αλλά ο αρμόδιος εισηγητής που θα οριστεί θα εξατομικεύσει ποια άρθρα του Κώδικα Δικηγόρων έχουν παραβιαστεί κατά περίπτωση από τους ελεγχόμενους πειθαρχικά δικηγόρους.

Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντίνου ζήτησε από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ανά την Ελλάδα, να του στείλουν υλικό από τα δελτία ειδήσεων και τις τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες συμμετέχουν δικηγόροι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: 7 χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς

Ελλάδα / Εικόνες από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 7η επέτειο από την τραγωδία στο Μάτι

Στο πλαίσιο της 7ης «μαύρης» επετείου από τη φωτιά στο Μάτι ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών από την πυρκαγιά στο Μάτι, διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις μνήμης «για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018»
LIFO NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Ελλάδα / Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά περισσότερες από δέκα ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πιστοποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ως βιολογικών
LIFO NEWSROOM