Η Βενετία επιβάλει μέτρα στους ταξιδιώτες που κάνουν μονοήμερες – Θα καταβάλουν τέλος

Η Βενετία επιβάλει μέτρα στους ταξιδιώτες που κάνουν μονοήμερες – Θα καταβάλουν τέλος Facebook Twitter
0

Η Βενετία επιβάλει μέτρα σε ταξιδιώτες που κάνουν μονοήμερες εκδρομές στην πόλη σε μία προσπάθεια να γίνει καλύτερη διαχείριση των επισκεπτών, που συχνά είναι υπεράριθμοι. 

Τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χθες τα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ από τις 16 Ιανουαρίου του 2023. 

Όσοι επιλέγουν να μην διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή για την ημέρα της επίσκεψής τους και να πληρώσουν ένα τέλος, που κυμαίνεται μεταξύ 3 και 10 ευρώ ανά άτομο, ανάλογα με το πόσο κάνουν την κράτηση και την περίοδο. 

Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο έως και 300 ευρώ εάν ελέγχουν και δεν παρέχουν αποδείξεις ότι ταξιδεύουν νόμιμα. 

Σχεδόν το 80% των τουριστών της Βενετίας κάνει μονοήμερες εκδρομές. Το 2019, η τελευταία full season πριν από την πανδημία, 19 εκατομμύρια ταξιδιώτες βρέθηκαν στην πόλη για μία ημέρα. 

Ο Επίτροπος Τουρισμού της ιταλικής πόλης διέψευσε τυχόν υποψίες πως το μέτρο ελήφθη για να περιοριστεί ο αριθμός των επισκεπτών. 

«Δεν μιλάμε για περικοπή του αριθμού. Μιλάμε για κίνητρα και αντικίνητρα» είπε ο Simone Venturini, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Η ιδέα για προκρατήσεις είχε συζητηθεί και πριν από μερικά χρόνια, αλλά η πανδημία άλλαξε δραματικά τα δεδομένα. 

Η Βενετία στοχεύει να «βρει ισορροπία μεταξύ των κατοίκων και των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων επισκεπτών» δήλωσε ο Venturini, υποσχόμενος ότι το νέο σύστημα θα είναι απλό στη διαχείριση για τους επισκέπτες.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Βενετία είναι η πρώτη πόλη που θέτει σε ισχύ τέτοιο σύστημα και εξέφρασε την ελπίδα ότι η υποχρέωση καταβολής τέλους και κράτησης θα «μειώσει» το χάσμα μεταξύ του αριθμού τουριστών και ντόπιων. Στην κορύφωση της τουριστικής σχεδόν, οι επισκέπτες μπορεί να είναι και διπλάσιοι από τους ντόπιους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τσεχία αγοράζει 44 υπερσύγχρονα άρματα Leopard από τη Γερμανία

Διεθνή / Η Τσεχία αγοράζει 44 υπερσύγχρονα άρματα Leopard από τη Γερμανία

Η Τσεχία εγκρίνει την αγορά 44 αρμάτων Leopard 2A8 από τη Γερμανία αξίας 1,4 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τον στρατό της και προετοιμάζοντας την αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού μετά την κρίση στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Μπαϊρού εναντίον Λεπέν: Μπορεί ο κεντρώος να σώσει τη Γαλλία το 2027;

Διεθνή / Μπαϊρού εναντίον Λεπέν: Μπορεί ο κεντρώος να σώσει τη Γαλλία το 2027;

Ο Φρανσουά Μπαϊρού αναμένεται να χάσει την πρωθυπουργία, αλλά η τελευταία του μάχη για το Ελιζέ και η στρατηγική του κατά του χρέους μπορεί να αλλάξουν τα πολιτικά δεδομένα της Γαλλίας το 2027
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά αρχεία αποκαλύπτουν: Μόνο 1 στους 4 φυλακισμένους από τη Γάζα είναι μαχητής

Διεθνή / Ισραηλινά αρχεία αποκαλύπτουν: Μόνο 1 στους 4 φυλακισμένους από τη Γάζα είναι μαχητής

Μόνο ένας στους τέσσερις Παλαιστίνιους που κρατούνται από το Ισραήλ είναι μαχητής, ενώ οι υπόλοιποι είναι αθώοι πολίτες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι, παιδιά και ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν είμαι και τόσο άσχημα» - Η σπάνια αναφορά του για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν είμαι και τόσο άσχημα» - Η σπάνια αναφορά του για τον καρκίνο

Ο βρετανός μονάρχης θα κλείσει τα 77 τον Νοέμβριο, σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο και είχε ξεκινήσει θεραπεία
LIFO NEWSROOM
Τρόμος στον αέρα: Ρώσοι αιτούντες άσυλο περιγράφουν την απάνθρωπη πτήση από ΗΠΑ προς Μόσχα

Διεθνή / Τρόμος στον αέρα: Ρώσοι αιτούντες άσυλο περιγράφουν την απάνθρωπη πτήση από ΗΠΑ προς Μόσχα

Οι ΗΠΑ απέλασαν δεκάδες Ρώσους αιτούντες άσυλο στη Μόσχα, με αναφορές για βασανιστήρια και ακραίες συνθήκες - Οι αντιδράσεις ακτιβιστών και αντιπολίτευσης προκαλούν διεθνή ανησυχία
LIFO NEWSROOM