Η Τουρκία πέθανε. Γεννηθήτω η Türkiye!

Τουρκία: Ενημερώνει διεθνείς οργανισμούς για τη μετονομασία της σε Türkiye	Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Τουρκία ζητεί επισήμως από τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς οργανισμούς να αλλάξει την ορθογραφία του ονόματός της από Turkey σε Türkiye, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Άγκυρα θα στείλει σήμερα επίσημη επιστολή σε όλα τα σχετικά διεθνή μέρη και αναμένει την επίσημη αλλαγή του ονόματός της επισήμως μετά την τρέχουσα εβδομάδα, δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο ΟΗΕ είναι «έτοιμος» για την αλλαγή και η Άγκυρα έχει προωθήσει την αλλαγή σε Türkiye από την αγγλική ονομασία Turkey στο μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς αλληλογραφίας της, περιλαμβανομένης της κάλυψης των εξωτερικών ειδήσεων, πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός.

Η κίνηση για τη μετονομασία πραγματοποιείται έπειτα από ένα διάταγμα που εξέδωσε το Δεκέμβριο ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να αλλάξει σε Türkiye η ονομασία στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά, μεταξύ άλλων γλωσσών, και στις ετικέτες των προϊόντων εξαγωγής.

Ο όρος Türkiye «αντιπροσωπεύει και εκφράζει την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τις αξίες του τουρκικού έθνους με τον καλύτερο τρόπο», αναφερόταν στο διάταγμα του Ερντογάν, σύμφωνα με το Anadolu.

Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως ο ακριβής λόγος πίσω από αυτή την απόπειρα μετονομασίας, καθώς και ο χρόνος στον οποίο γίνεται αυτή δεν είναι σαφής.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση TRT επικαλέστηκε το Δεκέμβριο «μη κολακευτικές» συνεκδοχές της λέξης Turkey στα αγγλικά, λέγοντας πως αναφέρεται είτε για να περιγράψει «ένα μεγάλο πτηνό ιθαγενές της Βόρειας Αμερικής» είτε «κάτι που αποτυγχάνει άσχημα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Διεθνή / Η επιτυχία του «Melania» θα έπρεπε να ανησυχεί τους δημιουργούς ντοκιμαντέρ

Η ταινία αποτελεί την πιο πρόσφατη ακριβοπληρωμένη και προσεκτικά χορογραφημένη αγιογραφία σελέμπριτι που πλασάρεται ως ντοκιμαντέρ από τις πλατφόρμες streaming. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως προειδοποιητικό σημάδι για το ποιες «αληθινές ιστορίες» προωθούνται σήμερα από τη βιομηχανία.
THE LIFO TEAM
Τζάστιν και Χέιλι Μπίμπερ: «Τα πηγαίνουν εξαιρετικά» - Το νέο κεφάλαιο μετά τις φήμες περί κρίσης στον γάμο τους

Διεθνή / Τζάστιν και Χέιλι Μπίμπερ: «Τα πηγαίνουν εξαιρετικά» - Το νέο κεφάλαιο μετά τις φήμες περί κρίσης στον γάμο τους

Παρά τις φήμες για κρίση στον γάμο τους και τα δεκάδες δημοσιεύματα που τους ήθελαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους δείχνουν πιο ενωμένοι από ποτέ
THE LIFO TEAM