Αεροπλάνο της Virgin γύρισε πίσω επειδή ο πιλότος δεν είχε περάσει όλα τα τεστ

Πτήση επέστρεψε στο Χίθροου λόγω… δεύτερου πιλότου – Δεν είχε ολοκληρώσει το πτητικό τεστ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/JOHN DECKER
0

Πτήση της Virgin Atlantic αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Χίθροου όταν αποκλαύφθηκε πως ο δεύτερος πιλότος δεν είναι ολοκληρώσει το τελικό του τεστ πτήσης. 

Το Airbus A330 πετούσε επί σχεδόν 40 λεπτά με προορισμό τη Νέα Υόρκη όταν έγινε αντιληπτό το λάθος, όπως ενημέρωσε η εταιρεία. 

Η πτήση VS3 είχε φτάσει στον εναέριο χώρο της Ιρλανδίας πριν να επιστρέψει στο Χίθροου και χρειάστηκε πάνω από 1,5 ώρα για να βρεθεί αντικαταστάτης και να απογειωθεί εκ νέου. 

Η Virgin Atlantic επιμένει πως δεν υπήρξε κανένα ζήτημα όσον αφορά στην ασφάλεια των επιβατών. 

Ο πιλότος, που εργαζόταν στην εταιρεία από το 2017, ήταν πολύπειρος, αλλά δεν είχε ολοκληρώσει την τελική αξιολόγηση, κάτι που απαιτείται από την αεροπορική. 

O κυβερνήτης και ο δεύτερος πιλότος μοιράζονται τις ευθύνες και τον έλεγχο του αεροσκάφος, αλλά είναι ο πρώτος εκείνος που έχει την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν. 

Εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε πως «ο έμπειρος δεύτερος πιλότος, ο οποίος πετούσε δίπλα σε έναν έμπειρο καπετάνιο, αντικαταστάθηκε με νέο πιλότο για να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα της Virgin Atlantic». 

«Απολογούμαστε για όποια ταλαιπωρία υπέστησαν οι πελάτες μας, που έφτασαν με καθυστέρηση 2 ωρών και 40 λεπτών στον προορισμό τους λόγω της αλλαγής στο προσωπικό» αναφέρθηκε από τον ίδιο εκπρόσωπο.  

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM