Ο Πούτιν μίλησε με τον Ερντογάν για την Ουκρανία

Επικοινωνία Πούτιν με Ερντογάν για την Ουκρανία - Κρεμλίνο: Ανησυχία για την κατάσταση στην Υπερδνειστερία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/PAVEL GOLOVKIN/POOL
0

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε το Κρεμλίνο, συζήτησαν το θέμα της Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα υπάρξει, σε επόμενο χρόνο, μία λεπτομερής ενημέρωση για τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δύο ηγετών.

Ανησυχία για την Υπερδνειστερία

Στο μεταξύ ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Υπερδνειστερία, την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, τονίζοντας ότι η Μόσχα ανησυχεί σοβαρά για τις πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή.

Οι αρχές της Υπερδνειστερίας ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι σημειώθηκαν εκρήξεις σε πύργο του ραδιοφώνου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας της περιοχής επεσήμανε ότι σημειώθηκε «τρομοκρατική επίθεση» εναντίον στρατιωτικής μονάδας στο Τιρασπόλ.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σαντού συγκάλεσε εκτάκτως το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας.

Να αναφερθεί πως, προ ημερών, Ρώσος στρατηγός είχε αναφερθεί στους στόχους της «δεύτερης φάσης» της ρωσικής εισβολής, βάζοντας και την Υπερδνειστερία στο «κάδρο».

Στην αυτοανακηρυχθεία Δημοκρατία, που ουσιαστικά ανήκει στη Μολδαβία, υπάρχουν 1.500 Ρώσοι στρατιώτες τα τελευταία 30 χρόνια και σύμφωνα με αναλυτές η Μόσχα, μάλλον, σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί τη στρατηγική θέση της περιοχής ώστε να στήσει μία χερσαία διαδρομή προς τη Μαύρη Θάλασσα και την πόλη-λιμάνι της Οδυσσού. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Καλή και παραγωγική» συνομιλία Τραμπ–Πούτιν λίγο πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Μόλις είχα μια καλή και πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από τη συνάντησή μου, σήμερα στις 13:00, με τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM