Ο Ζελένσκι λέει ότι δεν έχει δει προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας- Η Μόσχα είπε ότι το έστειλε

Ο Ζελένσκι λέει ότι δεν έχει δει προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας- Η Μόσχα είπε ότι το έστειλε Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν έχει δει, ούτε έχει ακούσει κάτι σχετικά με το προσχέδιο συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, που το Κρεμλίνο λέει ότι έστειλε στο Κίεβο

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα έστειλε στο Κίεβο προσχέδιο συμφωνίας με «σαφή γλώσσα» και ότι περιμένει απάντηση. 

«Αυτή τη στιγμή, το έγγραφο μας το οποίο περιλαμβάνει ξεκάθαρους όρους, παραδόθηκε στην ουκρανική πλευρά. Η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο. Περιμένουμε μιαν απάντηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ. 

Επιπλέον, ο Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι η έκβαση των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία θα εξαρτηθεί πλήρως από την ετοιμότητα του Κιέβου να λάβει υπόψη τις απαιτήσεις της Μόσχας. 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι η ένταξη στην ΕΕ αποτελεί προτεραιότητα της Ουκρανίας.  

Από την πλευρά του, ο Μισέλ τον διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα κάνει «ό,τι μπορεί» ώστε η Ουκρανία «να κερδίσει τον πόλεμο», σημειώνοντας ότι ήδη έχει δώσει στρατιωτική βοήθεια ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Κίεβο. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θα καταφέρει να διχάσει» την ΕΕ, διαβεβαίωσε ο Μισέλ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM