Πέθανε η Τζόρνταν, είδωλο της πανκ σκηνής

Πέθανε η Τζόρνταν, είδωλο της πανκ σκηνής Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Τζόρνταν, κατά κόσμο Πάμελα Ρουκ, θρύλος της πανκ σκηνής, πέθανε σε ηλικία 66 ετών.

Όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά της η Ρουκ «πέθανε ειρηνικά σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα στην πατρίδα της, το Σίφορντ, στο Ανατολικό Σάσεξ, παρέα με την αγαπημένη της οικογένειά της στις 21:00» το βράδυ της Κυριακής.

«Η Τζόρνταν άφησε το στίγμα της σε αυτόν τον πλανήτη, είτε ως «Βασίλισσα του Πανκ», είτε για την κτηνιατρική της δουλειά και τις αμέτρητες βραβευμένες γάτες της», ανέφερε η οικογένεια σε δήλωσή της. «Έζησε τη ζωή στο έπακρο και ήταν αληθινή με τον εαυτό της και τους άλλους σε όλη της τη ζωή. Την εμπιστεύονταν απόλυτα και τη σέβονταν όλοι όσοι τη γνώριζαν.

«Ήταν πραγματικά ένα ευλογημένο άτομο. Δεν ήθελε καμία εικασία σχετικά με το θάνατό της και ευχήθηκε να μάθει ο κόσμος ότι μετά από μια σύντομη περίοδο ασθένειας, υπέκυψε σε μια σχετικά σπάνια μορφή καρκίνου, γνωστή ως χολαγγειοκαρκίνωμα.

»Η Τζόρνταν ήταν μια υπέροχη γυναίκα και θα τη θυμόμαστε για αμέτρητες δεκαετίες», πρόσθεσε η οικογένειά της.

Ως μοντέλο συνεργάστηκε με τη Vivienne Westwood και βοήθησε στη δημιουργία του W10 London punk look μαζί με τους Johnny Rotten, Soo Catwoman και Siouxsie Sioux.

Βρέθηκε σε πολλές πρώιμες συναυλίες των Sex Pistols και εμφανίστηκε στο The Great Rock & Roll Swindle του Julien Temple, στη σκηνή με τους Sex Pistols κατά την πρώτη τους ζωντανή τηλεοπτική εμφάνιση του «Anarchy In The UK» τον Αύγουστο του 1976.

Αργότερα, στη δεκαετία του '70, ήταν μάνατζερ των Adam & The Ants και έκανε τα φωνητικά στο κομμάτι «Lou», που γράφτηκε για τον Lou Reed.

Αποχώρησε από το γκρουπ το 1978 και συνέχισε ως μάνατζερ του Wide Boy Awake τη δεκαετία του 1980.

Έγινε κτηνίατρος νοσοκόμα και ξεκίνησε να εκτρέφει γάτες από τη Βιρμανία.

Στην επερχόμενη τηλεοπτική σειρά του Ντάνι Μπόιλ για τους Sex Pistolσ την Τζόρνταν θα υποδυθεί η Maisie Williams.

Με πληροφορίες του NME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM