Πέθανε η Τζόρνταν, είδωλο της πανκ σκηνής

Πέθανε η Τζόρνταν, είδωλο της πανκ σκηνής Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Τζόρνταν, κατά κόσμο Πάμελα Ρουκ, θρύλος της πανκ σκηνής, πέθανε σε ηλικία 66 ετών.

Όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά της η Ρουκ «πέθανε ειρηνικά σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα στην πατρίδα της, το Σίφορντ, στο Ανατολικό Σάσεξ, παρέα με την αγαπημένη της οικογένειά της στις 21:00» το βράδυ της Κυριακής.

«Η Τζόρνταν άφησε το στίγμα της σε αυτόν τον πλανήτη, είτε ως «Βασίλισσα του Πανκ», είτε για την κτηνιατρική της δουλειά και τις αμέτρητες βραβευμένες γάτες της», ανέφερε η οικογένεια σε δήλωσή της. «Έζησε τη ζωή στο έπακρο και ήταν αληθινή με τον εαυτό της και τους άλλους σε όλη της τη ζωή. Την εμπιστεύονταν απόλυτα και τη σέβονταν όλοι όσοι τη γνώριζαν.

«Ήταν πραγματικά ένα ευλογημένο άτομο. Δεν ήθελε καμία εικασία σχετικά με το θάνατό της και ευχήθηκε να μάθει ο κόσμος ότι μετά από μια σύντομη περίοδο ασθένειας, υπέκυψε σε μια σχετικά σπάνια μορφή καρκίνου, γνωστή ως χολαγγειοκαρκίνωμα.

»Η Τζόρνταν ήταν μια υπέροχη γυναίκα και θα τη θυμόμαστε για αμέτρητες δεκαετίες», πρόσθεσε η οικογένειά της.

Ως μοντέλο συνεργάστηκε με τη Vivienne Westwood και βοήθησε στη δημιουργία του W10 London punk look μαζί με τους Johnny Rotten, Soo Catwoman και Siouxsie Sioux.

Βρέθηκε σε πολλές πρώιμες συναυλίες των Sex Pistols και εμφανίστηκε στο The Great Rock & Roll Swindle του Julien Temple, στη σκηνή με τους Sex Pistols κατά την πρώτη τους ζωντανή τηλεοπτική εμφάνιση του «Anarchy In The UK» τον Αύγουστο του 1976.

Αργότερα, στη δεκαετία του '70, ήταν μάνατζερ των Adam & The Ants και έκανε τα φωνητικά στο κομμάτι «Lou», που γράφτηκε για τον Lou Reed.

Αποχώρησε από το γκρουπ το 1978 και συνέχισε ως μάνατζερ του Wide Boy Awake τη δεκαετία του 1980.

Έγινε κτηνίατρος νοσοκόμα και ξεκίνησε να εκτρέφει γάτες από τη Βιρμανία.

Στην επερχόμενη τηλεοπτική σειρά του Ντάνι Μπόιλ για τους Sex Pistolσ την Τζόρνταν θα υποδυθεί η Maisie Williams.

Με πληροφορίες του NME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM