Μιχαήλ Χοντορκόφσκι: Ο Πούτιν θα επιτεθεί και σε χώρες του ΝΑΤΟ

Μιχαήλ Χοντορκόφσκι: Ο Πούτιν θα χτυπήσει και το ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι εκτιμά ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πλήξει και το έδαφος χωρών- μελών του ΝΑΤΟ. 

«Θα επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όχι απαραίτητα με ρουκέτες, αλλά, για παράδειγμα, με τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο Ρώσος πρώην ολιγάρχης και επικριτής του Πούτιν, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Die Zeit, που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη. 

«Στη Γερμανία πρέπει να καταλάβουν ότι ο Πούτιν και ο στενός κύκλος εξουσίας, είναι πεπεισμένοι ότι στην Ουκρανία διεξάγουν πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ και κατά συνέπεια εναντίον του ΝΑΤΟ», εξήγησε ο Χοντορκόφσκι στη συνέντευξη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Εκείνο που σκέφτεται είναι: θα μείνει το ΝΑΤΟ ενωμένο αν περάσω τα σύνορα με την Πολωνία ή τις χώρες της Βαλτικής; Μπορώ να το δοκιμάσω!», συνέχισε. «Προσωπικά, πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αντιδράσει», εκτίμησε. «Ως εκ τούτου, θα πάψει να υπάρχει. Αυτό ακριβώς θέλει ο Πούτιν», συμπλήρωσε. 

Ο Χοντορκόφσκι ήταν επικεφαλής της εταιρείας πετρελαίου «Yukos» και κάποια στιγμή υπήρξε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία. Το 2003 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών και πλέον ζει εξόριστος στο Λονδίνο. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM