Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το 85% των Ουκρανών υποστηρίζει την ένταξη στην ΕΕ», λέει έρευνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το 85% των Ουκρανών υποστηρίζει την ένταξη στην ΕΕ», λέει έρευνα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Οι Ουκρανοί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85% υποστηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 76% τάσσεται υπέρ της ένταξης της στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η κοινωνιολογική ομάδα «Ρέιτινγκ», μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Πριν από την έναρξη του πολέμου τα ποσοστά αυτά ήταν κατά 20 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες πιο κάτω από τα ανωτέρω ποσοστά.

«Η αύξηση των ποσοστών αυτών οφείλεται στο ότι αυξήθηκε η υποστήριξη στην ένταξη στους δυτικούς οργανισμούς μεταξύ των κατοίκων της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας. Σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες παρατηρείται μεγάλη υποστήριξη για την ένταξη στη ΕΕ και το ΝΑΤΟ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το προσεχές διάστημα (στα επόμενα 1-2 χρόνια). Το 13% πιστεύει ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της ΕΕ μετά από 5 χρόνια, ενώ το 6% πιστεύει ότι θα γίνει πολύ αργότερα. Το 17% δήλωσε ότι δυσκολεύεται να κάνει κάποια εκτίμηση. Μόνο το 4% δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της ΕΕ.

Σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο το ποσοστό εκείνων που δεν πιστεύουν στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, μειώθηκε σημαντικά, αφού τον Νοέμβριο του 2021 το ποσοστό αυτό ανέρχονταν στο 26%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου, σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας, εκτός από τα κατεχόμενα εδάφη της Κριμαίας, του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Η δημοσκόπηση, ήταν αντιπροσωπευτική ως προς την ηλικία το φύλο και τον τόπο διαμονής. Πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.200 ατόμων. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι η CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – τηλεφωνική συνέντευξη με χρήση υπολογιστή).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM