Η Τουρκία κλείνει Βόσπορο και Δαρδανέλια για πολεμικά πλοία - Ενεργοποιεί στη Συνθήκη του Μοντρέ

Η Τουρκία ενεργοποιεί στη Συνθήκη του Μοντρέ- Κλείνει τον Βόσπορο και Δαρδανέλια για πολεμικά πλοία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Τουρκία έχει προειδοποιήσει τόσο τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας όσο και τις χώρες εκτός, να μην περνούν πολεμικά πλοία από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Σύμβαση του Μοντρέ του 1936 επιτρέπει στην Τουρκία να περιορίσει τη ναυτική διέλευση των στενών της κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά έχει μια ρήτρα που εξαιρεί τα πλοία που επιστρέφουν στη νηολογημένη βάση τους.

«Εφαρμόσαμε ό,τι λέει η συνθήκη του Μοντρέ, και θα το κάνουμε από εδώ και στο εξής. Δεν έχει υπάρξει αίτημα για διέλευση από τα στενά μέχρι σήμερα», ανέφερε ο Τσαβούσογλου το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τουλάχιστον τέσσερα ρωσικά πλοία περιμένουν αυτή τη στιγμή την απόφαση της Τουρκίας να περάσουν από τη Μεσόγειο.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM