Κορωνοϊός: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Novavax

Κορωνοϊός: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Novavax Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ανοίγει αύριο, Τρίτη, η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της Novavax, ενώ το Σάββατο 5 Μαρτίου θα γίνει ο πρώτος εμβολιασμός, αφού η εταιρεία γνωστοποίησε ότι η πρώτη παράδοση θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο covid-19. Διευκρίνισε ότι το εμβόλιο της Novavax χρησιμοποιείται μόνο για τον βασικό εμβολιασμό και δεν πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή εμβολιασμός για αναμνηστική δόση με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σχετικά με το διοικητικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα καταλογισμός για τον μήνα Ιανουάριο που αφορά 317.962 πολίτες. Τις επόμενες μέρες ακολουθεί το διοικητικό πρόστιμο για τον μήνα Φεβρουάριο.

   

Η πορεία των εμβολιασμών

Ξεπεράστηκαν, σήμερα, οι 20.145.000 εμβολιασμοί κατά της covid-19. Ειδικότερα για την πορεία των εμβολιασμών, είπε ότι με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.850.000 πολίτες, δηλαδή το 74,9% του γενικού πληθυσμού, ακριβώς το ίδιο με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 84,4% επί του ενήλικου πληθυσμού, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος της ΕΕ είναι 85,4% του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότερα από 7.530.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 71,7% του γενικού πληθυσμού και 80,6% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 71,7% του γενικού πληθυσμού και 82,7% του ενήλικου πληθυσμού.

Σχετικά με την αναμνηστική δόση, είπε ότι δικαιούχοι είναι 5.831.000 πολίτες. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5.350.000 εμβολιασμοί ποσοστό 92% επί των δικαιούχων και 85.000 πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους. «Από τα 5.376.000 των πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, επτά μήνες με τα εμβόλια δύο δόσεων και τρεις μήνες με το μονοδοσικό εμβολιάστηκαν με την αναμνηστική δόση σε ποσοστό 96%, και μόνο ένα 4% δεν έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα την αναμνηστική δόση» προσέθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Ελλάδα / Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με δείγματα από το παιδί, τη μητέρα του, τον φερόμενο ως δράστη και άλλα πρόσωπα προς αποκλεισμό πατρότητας.
LIFO NEWSROOM
Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ελλάδα / Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ο άξονας Μπράλος – Άμφισσα θα εξασφαλίσει βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
LIFO NEWSROOM