Η γερμανική Σάλκε αφαιρεί την Gazprom από μέγα χορηγό, μετά την ρωσική εισβολή της Ουκρανία

Η γερμανική Σάλκε αφαιρεί την Gazprom από τις φανέλες των παικτών, μετά την ρωσική εισβολή της Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα Σάλκε ανακοίνωσε ότι αφαιρεί τη ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom από τις φανέλες της, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Υπό το φως των γεγονότων, των εξελίξεων και της κλιμάκωσης των τελευταίων ημερών, η FC Schalke 04 αποφάσισε να αφαιρέσει το λογότυπο του κύριου χορηγού της, Gazprom, από τις φανέλες της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της χθες, η ομάδα.

Στη θέση του χορηγού, θα αναγράφεται το όνομα της ομάδας στο εξής, ανέφερε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος, προσθέτοντας ότι η απόφαση ελήφθη «μετά από συνομιλίες» με τη θυγατρική της Gazprom Germania.

Ο σύλλογος που εδρεύει στο Γκελζενκίρχεν, ιστορικά μια από τις ομάδες με τους καλύτερους χορηγούς στη Γερμανία, συνεργαζόταν με την Gazprom από το 2007.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο Matthias Warnig, εκπρόσωπος της Gazprom στο εποπτικό συμβούλιο του συλλόγου, αποχωρεί από τον ρόλο του.

Ο Warnig είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, η έγκριση του οποίου σταμάτησε την Τρίτη από τη γερμανική κυβέρνηση.

Η εταιρεία και ο διευθύνων σύμβουλος προσωπικά βρέθηκαν επίσης στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Ο Warnig ήταν στο παρελθόν μέλος της μυστικής αστυνομίας της Στάζι στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία, πριν γίνει στέλεχος μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Υπηρετούσε στο εποπτικό συμβούλιο της Σάλκε από το 2019.

Με πληροφορίες του AFP

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ROLAND GARROS JANNIK SINNER ΚΑΥΣΩΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

Αθλητισμός / Roland Garros: Αποκλείστηκε το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Jannik Sinner, έπειτα από «μάχη» με τον καύσωνα

Ο Ιταλός τενίστας προσπαθούσε να δροσιστεί με κάθε τρόπο εντός του γηπέδου, με τον ίδιο ωστόσο να δηλώνει πως δεν έφταιγε η ζέστη, απλώς «δεν ήταν η μέρα του»
THE LIFO TEAM
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τα 120 εκατ. δολάρια: «Πλούτος είναι αυτό που δεν βλέπεις»

Αθλητισμός / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τα 120 εκατ. δολάρια που έχει βγάλει και την πορεία του προς το δισεκατομμύριο

Σε βίντεο του The School Of Hard Knocks, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τα χρήματα που έχει βγάλει, τη ζωή πριν το NBA, τις επενδύσεις και τον στόχο του να γίνει δισεκατομμυριούχος
THE LIFO TEAM