Πόλη στο Μίσιγκαν έγινε η πρώτη στις ΗΠΑ με εξ ολοκλήρου μουσουλμανική κυβέρνηση: «Ιστορικό επίτευγμα»

Πόλη στο Μίτσιγκαν έγινε η πρώτη στις ΗΠΑ με εξ ολοκλήρου μουσουλμανική κυβέρνηση: «Ιστορικό επίτευγμα» Facebook Twitter
Ο Amer Ghalib, μετανάστης από την Υεμένη, είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος του Hamtramck.
0

Μια πόλη στο Μίσιγκαν έγραψε ιστορία ως η πρώτη στις ΗΠΑ που διοικείται από μια εξ ολοκλήρου μουσουλμανική κυβέρνηση.

Το Hamtramck, με έκταση λίγο παραπάνω από δύο τετραγωνικά μίλια και περίπου 28.000 κατοίκους, βρίσκεται εντός του Ντιτρόιτ.

Πόλη στο Μίτσιγκαν έγινε η πρώτη στις ΗΠΑ με εξ ολοκλήρου μουσουλμανική κυβέρνηση: «Ιστορικό επίτευγμα» Facebook Twitter
Οι κάτοικοι μιλούν περισσότερες από δύο δωδεκάδες διαφορετικές γλώσσες, καθιστώντας το σύνθημα της πόλης «Ο κόσμος σε δύο τετραγωνικά μίλια» αρκετά εύστοχο.

Ο Amer Ghalib,μετανάστης που γεννήθηκε στην Υεμένη και εργαζόταν στο παρελθόν στην υγειονομική περίθαλψη, ορκίστηκε στις 2 Ιανουαρίου ως ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της πόλης.

«Αισθάνομαι περήφανος και μεγάλη ευθύνη και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά για να αποδείξουμε ότι εμείς, ως μετανάστες, μπορούμε να δουλέψουμε και να επιτύχουμε σε διοικητικές, δημόσιες υπηρεσίες και πολιτικούς τομείς σε αυτή τη χώρα», είπε στο Arab News.

Η νίκη του τον Νοέμβριο με 37% των ψήφων μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων σηματοδότησε την πρώτη φορά που η πόλη εκλέγει μη Πολωνό δήμαρχο εδώ και 100 χρόνια, σύμφωνα με το The Detroit Free Press.

Πόλη στο Μίτσιγκαν έγινε η πρώτη στις ΗΠΑ με εξ ολοκλήρου μουσουλμανική κυβέρνηση: «Ιστορικό επίτευγμα» Facebook Twitter
Η νίκη του Amer Ghalib σηματοδότησε την πρώτη φορά που η πόλη εκλέγει μη Πολωνό δήμαρχο εδώ και 100 χρόνια.
Πόλη στο Μίτσιγκαν έγινε η πρώτη στις ΗΠΑ με εξ ολοκλήρου μουσουλμανική κυβέρνηση: «Ιστορικό επίτευγμα» Facebook Twitter

Αρχικά ιδρυθέν από Γερμανούς αγρότες, το Hamtramck ήταν κυρίως μια κοινότητα Πολωνών μεταναστών, που μερικές φορές αποκαλούνταν Μικρή Βαρσοβία. Τώρα, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους φέρεται να είναι Αραβο-αμερικανοί.

Οι κάτοικοι της πόλης μιλούν περισσότερες από δύο δωδεκάδες διαφορετικές γλώσσες, καθιστώντας το σύνθημα της πόλης «Ο κόσμος σε δύο τετραγωνικά μίλια» — αρκετά εύστοχο.

Το δημοτικό συμβούλιο αποτελείται εξ ολοκλήρου από Μουσουλμάνους. Πέντε από τα έξι μέλη είναι επίσης Άραβες και μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δημοτική σύμβουλος Amanda Jaczkowski είναι αμερικανικής καταγωγής που ασπάστηκε το Ισλάμ.

Ο Amer Ghalib χαρακτήρισε την εξ ολοκλήρου μουσουλμανική κυβέρνηση «ιστορικό επίτευγμα» αλλά είπε ότι η θρησκεία δεν παίζει ρόλο στη διακυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει διαφορά, γιατί όλοι δεσμευόμαστε από τους κανονισμούς της πόλης και το Σύνταγμα της χώρας, με νόμους που δεν μπορούμε να παραβιάσουμε», είπε στη συνέντευξή του στο Arab News. «Όλες οι θρησκείες προωθούν την αρετή και το Ισλάμ το να κάνουμε το καλό, να εγκαταλείπουμε το κακό, να σεβόμαστε τους άλλους και να τους φερόμαστε σωστά».

Όπως εξηγεί, φιλοδοξεί η εκπροσώπηση Αράβων, Μουσουλμάνων και μεταναστών στο δημαρχείο του Hamtramck να γίνει θετικό παράδειγμα του τι μπορούν να επιτύχουν άνθρωποι με διαφορετικές ιστορίες και πεποιθήσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM