Τσίπρας: «Ντροπή και εθνική καπηλεία» το σποτ της ΝΔ για τα Rafale

Τσίπρας: «Ντροπή και εθνική καπηλεία» το σποτ της ΝΔ για τα Rafale Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Για «ντροπή» και «εθνική καπηλεία» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, επικρίνοντας τη ΝΔ για το σποτ που ανάρτησε το κόμμα στα social media, σχετικά με τα Rafale

«Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δε μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ. Ντροπή και εθνική καπηλεία…», έγραψε σε ανάρτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Το σχόλιό του αφορούσε σποτ που δημοσίευσε η Νέα Δημοκρατία την Τρίτη, σχετικά με την άφιξη των έξι μαχητικών αεροσκαφών. Το βίντεο έκλεινε με το σήμα του κόμματος, ενώ τη σχετική ανάρτηση αναδημοσίευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του. 

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «μικροπρέπεια». 

«Ο ελληνικός λαός σήμερα αισθάνεται ασφαλέστερος και υπερήφανος. Ο κ. Τσίπρας, αυτή τη μέρα τουλάχιστον, θα μπορούσε να αφήσει στην άκρη τη μικροπρέπεια και την αντιπαράθεση για μια μεγάλη επιτυχία της Πατρίδας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε», έγραψε σε ανάρτηση ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει ανυποχώρητα την προσπάθεια ενίσχυσης της ισχύος της Ελλάδας. 

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε στην επόμενη ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να παρευρεθεί έστω και ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Τα έξι πρώτα Rafale προσγειώθηκαν σήμερα στην Τανάγρα, αφού πρώτα πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη. Μέχρι το 2023 η Ελλάδα θα παραλάβει συνολικά 24 τέτοια μαχητικά αεροσκάφη, ενώ μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση οχτώ Ελλήνων πιλότων και 50 τεχνικών. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM