ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

UBS: Η πτώση του Bitcoin ίσως είναι η αρχή της κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων

UBS: Η πτώση του Bitcoin ίσως είναι η αρχή για κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων Facebook Twitter
Πηγή: Bitcoin.
0

Η αγορά κρυπτονομισμάτων ίσως οδεύει σε κατάρρευση τιμών χωρίς να μπορέσει να ανακάμψει από αυτή για χρόνια, όπως προειδοποιούν αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας UBS.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve το 2022 πρόκειται να μειώσουν την ελκυστικότητα των κρυπτονομισμάτων, ακόμα και του Bitcoin, στα μάτια πολλών επενδυτών, ανέφεραν οι αναλυτές, με επικεφαλής τον Τζέιμς Μάλκομ.Τα ελαττώματα της τεχνολογίας των κρυπτονομισμάτων και η ρύθμιση της αγοράς αναγνωρίζονται επίσης ως παράγοντες κινδύνου.

Η τιμή του Bitcoin έχει υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι αγορές έχουν πειστεί ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια τρεις ή περισσότερες φορές μέσα στο 2022. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα υποχώρησε περίπου 1% στα 42.722 δολάρια τη Δευτέρα, πολύ κάτω δηλαδή από το ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που είχε φτάσει τον Νοέμβριο. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές της UBS πιστεύουν ότι υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι τα πράγματα πρόκειται να χειροτερέψουν, οδηγώντας σε έναν «χειμώνα» για τα κρυπτονομίσματα όπου η αξία τους θα καταρρεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο τελευταίος «κρύπτο-χειμώνας» είχε σημειωθεί στα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018, όταν το Bitcoin έπεσε από τα 20.000 δολάρια κάτω από τα 4.000 δολάρια, όπου και παρέμεινε για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Το αποτέλεσμα ήταν, τότε, ότι πολλοί από τους επενδυτές έχασαν το ενδιαφέρον τους για τα κρυπτονομίσματα.

Εάν οι κεντρικές τράπεζες λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, αυτό στερεί από τα κρυπτονομίσματα έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα αγοράζει σε αυτή τη φάση μία μερίδα των επενδυτών, σημειώνει η UBS.

Με πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ