Συμφωνία ΔΕΠΑ- Gazprom για τις τιμές του φυσικού αερίου

Συμφωνία ΔΕΠΑ- Gazprom για τις τιμές του φυσικού αερίου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Την επίτευξη συμφωνίας «με ευνοϊκούς όρους» για την ελληνική αγορά, με την Gazprom, ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ Εμπορίας. 

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο του υφιστάμενου συμβολαίου με την Gazprom- με ορίζοντα έως το 2026- και εξασφαλίζει «μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή για τη χώρα μας από το 2022 και εξής, σε σύγκριση με τα επίπεδα στα οποία κυμαίνονται σήμερα οι τιμές του φυσικού αερίου στην περιοχή μας αλλά και την Ευρώπη εν γένει», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΠΑ. 

Πέρα από τη τιμή του φυσικού αερίου, η συμφωνία ρυθμίζει και επιμέρους θέματα, με όρους «που καθιστούν ακόμη πιο ελκυστικό το εν λόγω συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια», επισημαίνει ακόμη η ΔΕΠΑ. 

Συγκεκριμένα με τη συμφωνία φέτος το αέριο που θα προμηθεύεται η ΔΕΠΑ θα τιμολογείται με φόρμουλα που θα στηρίζεται κατά 80% στο χρηματιστηριακό δείκτη ΤΤF και κατά 20% στο πετρέλαιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Για το 2023 η φόρμουλα αυτή αναπροσαρμόζεται σε 85% TTF και 15% πετρέλαιο, ενώ μικρή αναπροσαρμογή προβλέπεται και για τα χρόνια μετά το 2023 έως το 2026 που λήγει το συμβόλαιο. 
 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM