LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Αυστραλία: Τράπεζα ξεκίνησε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αυστραλία: Τράπεζα ξεκίνησε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα Facebook Twitter
Getty Images
0

Η αυστραλιανή τράπεζα  Delphi Bank, αναπόσπαστο μέλος της ελληνοαυστραλιανής κοινότητας, ξεκίνησε μια εθνική έκκληση, για να βοηθήσει το #leadtheway για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Καθώς η Ελληνοαυστραλιανή και η ευρύτερη κοινότητα τιμά τη μνήμη των 200 χρόνων της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η Delphi Bank, θυγατρική της Bendigo and Adelaide Bank, της έκτης μεγαλύτερης αυστραλιανής τράπεζας, «επέλεξε να τιμήσει τις ρίζες της και αναζητά δικαιοσύνη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ως Ελληνο-Αυστραλοί, η κοινή πολιτιστική κληρονομιά μας και η κοινότητά μας αποτελούν σημαντικά στοιχεία που καθορίζουν ποιοι είμαστε, όχι μόνο ως άτομα, αλλά και ως Τράπεζα, της οποίας οι ρίζες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους Έλληνες πρώτης, δεύτερης, τρίτης και, τώρα, τέταρτης γενιάς που ζουν στην Αυστραλία», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Σαρρής, γενικός διευθυντής της Delphi Bank.

«Μέσω αυτής της εκστρατείας, επιδιώκουμε να συνδεθούμε περαιτέρω με τους πελάτες μας και την κοινότητά μας και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο όχι μόνο εδώ στην Αυστραλία, αλλά και στο εξωτερικό, γι' αυτό το πολύ σημαντικό πολιτιστικό ζήτημα».

Σε μια συμβολική κίνηση, ο Δημήτρης Σαρρής, υπέγραψε πρώτος το αίτημα, τονίζοντας τη σημασία της υπεράσπισης αυτού του ζητήματος, αλλά και τους στενούς δεσμούς που έχει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία με την Delphi Bank, την ελληνική κοινότητα και ιστορία.

   

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της τράπεζας, τη στήριξή τους στην εκστρατεία εξέφρασαν και τα μέλη της επιτροπής «Australians for the Return of the Parthenon Sculptures» («Αυστραλοί για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα»), με επικεφαλής την Elly Symons και τον Γιώργο Βαρδά, χαρακτηρίζοντάς την ως μια «εξαιρετική πρωτοβουλία» που «καλεί όλους τους φιλέλληνες να υπογράψουν το αίτημα και να ακουστεί η φωνή τους».

«Είμαστε σίγουροι ότι οι Αυστραλοί θα υποστηρίξουν την επανένωση των γλυπτών στην Ελλάδα και στο μνημείο του Παρθενώνα», σημειώνει η επιτροπή.

   

Επιπλέον, η καλλιτέχνιδα και υπέρμαχος του ελληνικού πολιτισμού, Νάταλι Ρομποτή, έδειξε έμπρακτα τη στήριξή της στην εκστρατεία, συνεργαζόμενη με την τράπεζα για τη δημιουργία έργων ζωγραφικής εμπνευσμένα από τα γλυπτά, με τίτλο «Ἡ ἰσχύς ἐν τῇ ἐνώσει».

«Όταν ενοποιηθούν τα γλυπτά, τότε θα μπορούν επιτέλους να εκτιμηθούν και να θαυμαστούν από τους Έλληνες και τον υπόλοιπο κόσμο όπως πρέπει: στη γενέτειρά τους, την Ακρόπολη, κάτω από τον γαλάζιο Αττικό ουρανό», δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το αίτημα της Delphi Bank μπορεί να υπογραφεί διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας delphibank.com.au/leadtheway από τους ενδιαφερόμενους σε όλον τον κόσμο, καθώς και από όλα τα καταστήματα της Delphi Bank σε Βικτώρια, Νέα Νότια Ουαλία, Νότια Αυστραλία και Κουίνσλαντ.

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα - Η Τεχεράνη συνεχίζει τις επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM