No.1

Demo: Δημιουργεί μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Αττική

Demo: Δημιουργεί μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Αττική Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Το επενδυτικό σχέδιο, ύψους 356 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2021 – 2027 παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Demo AΒΕΕ, Δημήτρης Δέμος. 


Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται η δημιουργία τριών μονάδων για την παραγωγή πρώτων υλών, καθώς και επιπλέον τεσσάρων μονάδων για την παραγωγή τελικών σκευασμάτων για νοσοκομεία, όλες με έδρα την Αρκαδία. 


Με τις επενδύσεις αυτές, σε Τρίπολη και Β. Ελλάδα, η Demo προχωρά στην παραγωγή 125 νέων νοσοκομειακών φαρμάκων, ενώ θα είναι σε θέση να καλύψει το 20% των αναγκών ολόκληρης της Ευρώπης.   


Η ελληνική εταιρεία αναμένεται επίσης να δημιουργήσει πρότυπη μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων στον Άγιο Στέφανο Αττικής. 


«Η επένδυση της DEMO θα βάλει τη χώρα μας στην “κλειστή λίγκα” των 15 χωρών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό παγκόσμια και θα συνεισφέρει στην απασχόληση στελεχών υψηλής μόρφωσης, που μέχρι στιγμής απασχολούνται στον ακαδημαϊκό χώρο ή σε εταιρείες εξωτερικού» τόνισε ο κ. Δέμος, σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Τech & Science
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MILKY WAY ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ

Τech & Science / Νέα φωτογραφία του Γαλαξία μάς βοηθά να κατανοήσουμε την καταγωγή των αστεριών

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εικόνα που έχει ληφθεί ποτέ από το δίκτυο των 66 κεραιών ALMA στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, το οποίο διαχειρίζονται από κοινού το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία
THE LIFO TEAM