Μητσοτάκης: Δεν ξανακλείνουν οικονομία και κοινωνία - Οι ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται περισσότερο

Μητσοτάκης: Facebook Twitter
«Δεν ξανακλείνουν κοινωνία και οικονομία» εφόσον υπάρχει το εμβόλιο, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός - Πηγή φωτογραφία: Eurokinissi
0

Ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», την οποία διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η υγειονομική κρίση έχει πλέον μετατραπεί σε μία πανδημία που αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ο οποίος διεμήνυσε πως, εφόσον έχουμε το εμβόλιο, η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να κλείσουν.


«Να ενταθούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων και να ολοκληρωθεί γρήγορα ο κύκλος της ενισχυτικής τρίτης δόσης» κάλεσε ο πρωθυπουργός. 

Όπως είπε, οι ανακοινώσεις που έγιναν χθες από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη εξυπηρετούν τρεις αρχές: 

  • Από τη στιγμή που έχουμε στη διάθεσή μας το εμβόλιο, η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν
  • Οι εμβολιασμένοι συμπολίτες δεν θα χάσουν τα δικαιώματα που απέκτησαν ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και της πολιτείας
  • όσοι δεν θωρακίζονται ακόμη από το εμβόλιο, θα πρέπει ννα ελέγχονται περισσότερο, με περισσότερα τεστ, ώστε να προστατεύονται περισσότερο οι ίδιοι και οι γύρω τους. 

Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην απώλεια της Φώφης Γεννηματά:  «Η σημερινή μας εκδήλωση γίνεται δυστυχώς στη σκιά της μεγάλης απώλειας της Φώφης Γεννηματά», επισημαίνοντας πως «έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού το οποίο πήρε το όνομα της Φώφης. Θα αφορά σε πρώτη φάση γυναίκες ηλικίας από 50-69 ετών που θα ειδοποιούνται ηλεκτρονικά για το ραντεβού τους σε διάφορες δομές υγείας κι εκεί θα λειτουργούν παράλληλα και σταθμοί παροχής εξειδικευμένων συμβουλών και υποστήριξης».

Πρόσθεσε ότι από τις αρχές του 2022 αυξάνονται σημαντικά και οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις τόσο για ογκολογικές όσο και για καρδιολογικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη και της χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας.
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM