ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

COP26: «Είμαστε ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα», τονίζει ο Μπόρις Τζόνσον

COP26: «Είμαστε ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα», τονίζει ο Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Η ανθρωπότητα είναι ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα, στο ρολόι για την ημέρα της κρίσης, τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον, κατά την ομιλία του στη διάσκεψη COP26 στη Γλασκώβη. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παρομοίασε την κατάσταση με εκείνη μιας βόμβας που προσπαθεί να εξουδετερώσει ο Τζέιμς Μποντ. Με τη διαφορά ότι ο χρόνος που κυλά, για την ημέρα της κρίσης, δεν είναι κάτι φανταστικό, σημείωσε. 

Και είμαστε «ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κλιματική κρίση. «Αν δεν σοβαρευθούμε για την κλιματική αλλαγή σήμερα, θα είναι πολύ αργά για τα παιδιά μας να το κάνουν αύριο», συμπλήρωσε. 

«Μπορεί να μην νιώθουμε Τζέιμς Μποντ. Πολλοί από εμάς δεν μοιάζουμε με τον Τζέιμς Μποντ. Αλλά έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε αυτή τη διάσκεψη τη στιγμή που η ανθρωπότητα άρχισε να εξουδετερώνει αυτή τη βόμβα. Θα είναι δύσκολο, αλλά ναι, μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

«Οι άνθρωποι που θα μας κρίνουν είναι τα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη και τα παιδιά τους», ανέφερε ακόμη στην ομιλία του. «Και αν αποτύχουμε, δεν θα μας συγχωρήσουν», συμπλήρωσε. 
 

Περιβάλλον
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Τα πλοία εκτρέπουν την πορεία τους και εκπέμπουν διοξείδιο άνθρακα όσο 9 εκατ. αυτοκίνητα

Περιβάλλον / Ερυθρά Θάλασσα: Τα πλοία εκτρέπουν την πορεία τους και εκπέμπουν διοξείδιο άνθρακα όσο 9 εκατ. αυτοκίνητα

Αντί να περάσουν από τη διώρυγα του Σουέζ της Αιγύπτου, εκατοντάδες πλοία από τα μέσα Δεκεμβρίου πλέουν γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας της Νότιας Αφρικής
NEWSROOM
Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM