Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου λόγω επιδημιολογικής «έκρηξης» - Νέα μέτρα στο «τραπέζι»

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου λόγω επιδημιολογικής «έκρηξης» - Νέα μέτρα στο «τραπέζι» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Η διογκούμενη πίεση στο σύστημα υγείας της βόρειας Ελλάδας εξαιτίας της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης έχει θέσει σε συναγερμό κυβέρνηση και επιδημιολόγους. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται έκτακτη σύσκεψη υπό τους υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και Γιώργο Γεραπετρίτη με περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας αλλά και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την αξιολόγηση της σοβαρότητας της κατάστασης. 


Δεν αποκλείεται δε, να ληφθούν μέτρα όπου κρίνεται αναγκαίο προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. 
 

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 21 περιφερειακές ενότητες είναι στο «κόκκινο», οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα είναι πλήρεις και στην επικράτεια έχει καταγραφεί νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. 

Εν τω μεταξύ, η επιδείνωση του καιρού κάνει πιο ανθεκτικό τον κορωνοϊό αφού, όπως έχει πει η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στους έξι βαθμούς Κελσίου ο ιός διατηρείται στο περιβάλλον δέκα φορές μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι στους 20 βαθμούς. Οι εμβολιασμοί έχουν επιβραδυνθεί και ακόμα και το 70% φαντάζει προς το παρόν «άπιαστο όνειρο» για τον γενικό πληθυσμό, παρά τα διαθέσιμα εμβόλια και τις προτροπές των ειδικών. 

Τα μέτρα που εξετάζονται

  • Ενίσχυση των νοσοκομείων που αρχίζουν να δέχονται αφόρητη πίεση.
  • Περαιτέρω περιορισμοί σε μεικτούς εξωτερικούς χώρους 
  • Αυστηρότερα πρωτόκολλα για τους εξωτερικούς χώρους που περικλείονται
  • Συχνότερη δειγματοληψία με rapid test, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους
  • Αποστολή SMS στους ανεμβολίαστους αυτά δεν θα σταλούν από τις αρχές της εβδομάδας αλλά αναμένονται προς το τέλος της και δεν θα είναι σε μεγάλη συχνότητα όπως αρχικά είχε αναφερθεί.
  • Μηνύματα στους πολίτες άνω των 50 ετών που έχουν συμπληρώσει εξάμηνο από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ώστε να προχωρήσουν στο ραντεβού της επαναληπτικής, τρίτης δόσης.
     
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM