Μην διαγράψετε τίποτα κ. Ζούκερμπεργκ: Η Γερουσία πιέζει το Facebook μετά την κατάθεση «φωτιά» της Χάουγκεν

«Μην διαγράψετε τίποτα κ. Ζούκερμπεργκ»: Η Γερουσία πιέζει το Facebook μετά την κατάθεση «φωτιά» της Χάουγκεν Facebook Twitter
0

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας Μαρία Κάντγουελ κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ να μην διαγράψει κανένα από τα έγγραφα που σχετίζονται με την κατάθεση της μάρτυρος δημοσίου συμφέροντος της εταιρείας Φράνσις Χάουγκεν

«Η κατάθεση εγείρει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με το αν το Facebook έχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη, τις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά και την επιτροπή», υπογράμμισε η Δημοκρατική Κάντγουελ.

Η 37χρονη, που εργαζόταν ως διευθύντρια προϊόντων στην ομάδα κατά της παραπληροφόρησης του Facebook, βρίσκεται πίσω από τη διαρροή εγγράφων που φέρεται να εκθέτουν τον γίγαντα των social media. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Κογκρέσο, απαντώντας στις ερωτήσεις γερουσιαστών, κατήγγειλε ότι η εταιρεία ξέρει πως βλάπτει έφηβους χρήστες του Instagram, αλλά και ότι έχει υπάρξει ανέντιμη σε ότι αφορά στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης. 

«Πήγα στο Facebook γιατί πίστευα ότι είχε τη δυνατότητα να βγάλει το καλύτερο από εμάς. Αλλά είμαι εδώ σήμερα γιατί πιστεύω ότι τα προϊόντα του Facebook βλάπτουν τα παιδιά, τροφοδοτούν τον διχασμό και αποδυναμώνουν τη δημοκρατία μας», τόνισε η Χάουγκεν. 

Σημείωσε ότι η έρευνα του ίδιου του Facebook για το Instagram διαπίστωσε πως παιδιά λένε ότι η εφαρμογή τα κάνει να νιώθουν άσχημα, αλλά δεν μπορούν να το εγκαταλείψουν και πάντα λαχταρούν το επόμενο κλικ. Μεταξύ άλλων, η Χάουγκεν πρότεινε ότι το όριο ηλικίας στο Instagram θα πρέπει να αυξηθεί από τα 13 στα 16 ή 18 χρόνια. 

«Η ηγεσία της εταιρείας ξέρει πώς να κάνει πιο ασφαλές το Facebook και το Instagram, αλλά δεν κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές γιατί βάζουν τα αστρονομικά κέρδη τους πάνω από τους ανθρώπους».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM