Η Αντζελίνα Τζολί έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram - Για να γίνει η φωνή των πολιτών του Αφγανιστάν

Η Αντζελίνα Τζολί έκανε λογαριασμό στο Isntagram - Για να γίνει η φωνή των πολιτών του Αφγανιστάν Facebook Twitter
EPA
0

Η Αντζελίνα Τζολί άνοιξε λογαριασμό στο Instagram και η πρώτη της ανάρτηση είναι για το Αφγανιστάν.

Η ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για του πρόσφυγες, φτάνει τους 2,5 εκατ. folowers μέσα σε 3 ώρες από την στιγμή που έφτιαξε τον λογαριασμό της. Έχει μία μόνο ανάρτηση, ένα γράμμα που της έστειλε ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν, όπως η ίδια λέει.

«Αυτή είναι μια επιστολή που έλαβα από μια έφηβη στο Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν στα κοινωνικά μέσα και να εκφράζονται ελεύθερα. Έτσι άνοιξα λογαριασμό στο Instagram για να μοιραστώ τις ιστορίες τους και τις φωνές όσων σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρει στην ανάρτησή της.

«Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δύο εβδομάδες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, όπου γνώρισα Αφγανούς πρόσφυγες που είχαν ξεφύγει από τους Ταλιμπάν. Αυτό ήταν πριν από είκοσι χρόνια.

»Είναι αρρωστημένο να βλέπεις τους Αφγανούς να εκτοπίζονται και πάλι από τον φόβο και την αβεβαιότητα που έχει κυριεύσει τη χώρα τους.

»Να έχεις ξοδέψεις τόσο πολύ χρόνο και χρήμα, να έχεις χύσει αίμα και να έχεις χάσει ζωές μόνο για να φτάσεις σε αυτό το σημείο, είναι μια αποτυχία, σχεδόν αδύνατο να το κατανοήσεις.

»Παρακολουθώ επί δεκαετίες πώς αντιμετωπίζονται οι Αφγανοί πρόσφυγες - μερικοί από τους πιο ικανούς ανθρώπους στον κόσμο - σαν βάρος, (και) αυτό είναι επίσης νοσηρό.

»Γνωρίζω ότι αν είχαν τα (κατάλληλα) εργαλεία και τον σεβασμό, θα έκαναν τόσα για τον εαυτό τους. Και γνώρισα τόσες πολλές γυναίκες και κορίτσια που όχι μόνο ήθελαν να μορφωθούν, αλλά πάλεψαν για τη μόρφωση.

»Όπως οι άλλοι που έχουν δεσμευτεί, ούτε εγώ θα αποστασιοποιηθώ. Θα συνεχίσω να ψάχνω τρόπους να βοηθήσω. Και ελπίζω να με ακολουθήσετε» έγραψε η Αντζελίνα Τζολί παραθέτοντας το γράμμα της νεαρής Αφγανής.

Στο γράμμα η μικρή περιγράφει τον τρόμο που ζουν με την επάνοδο των Ταλιμπάν.

Ζει στο Αφγανιστάν και περιγράφει τη ζωή της πριν τους Ταλιμπάν και τώρα. Μιλάει για τα δικαιώματα που δεν έχουν πια και για το γεγονός ότι αν και εκείνοι δεσμευτήκαν για μια νέα τάξη πραγμάτων, ξέρει ότι δεν θα το τηρήσουν.

«Γιατί έχουν ένα πολύ κακό παρελθόν» όπως λέει. Ίσως επιστρέψουν στις ίδιες συνθήκες με εκείνες όπως πριν 20 χρόνια, συνεχίζει. 

«Χάσαμε όλοι την ελευθερία μας και είμαστε ξανά φυλακισμένοι» καταλήγει η μικρή.

Η Αντζελίνα Τζολί ανάρτησε και μία φωτογραφία με επτά Αφγανές καλυμμένες με μπούρκα.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM