Ο Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού

Ο Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού Facebook Twitter
0

Ο Μπομπ Ντίλαν, βραβευμένος με Νόμπελ τραγουδιστής και συνθέτης, πρόσφερε ναρκωτικά και αλκοόλ σε ένα 12χρονο κορίτσι πριν την κακοποιήσει σεξουαλικά, τον 1965, σύμφωνα με νέα αγωγή.

Στην αγωγή αναφέρεται χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ο 80χρονος σήμερα τραγουδιστής «έγινε φίλος και ανέπτυξε ένα συναισθηματικό δέσιμο με την ενάγουσα», συνάπτοντας φιλική και μετέπειτα συναισθηματική σχέση μαζί της.

Σύμφωνα με την αγωγή, το περιστατικό συνέβη το 1965, την εποχή που ο Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε το «Times They Are A-Changin», συγκεκριμένα στη διάρκεια έξι εβδομάδων, τον Απρίλιο και Μάιο του 1965.

Σε δικαστικά έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν, τα οποία έχει η εφημερίδα Guardian στην κατοχή της, η ενάγουσα αναφέρεται μόνο ως «JC».

Στην αγωγή, που κατατέθηκε αργά την Παρασκευή για λογαριασμό της JC, η οποία σήμερα είναι 68 ετών και ζει στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, αναφέρεται πως ο Μπομπ Ντίλαν, τότε 23 ή 24 ετών, «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως μουσικός, φροντίζοντας την JC για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να αποκτήσει τον έλεγχό της, ως μέρος του σχεδίου του να την παρενοχλήσει σεξουαλικά και να την κακοποιήσει».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Μπομπ Ντίλαν δημιούργησε ένα «δέσιμο» με την JC για να «κάμψει τις αναστολές της με σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά, το οποίο και έκανε, σε συνδυασμό με παροχή ναρκωτικών, αλκοόλ και απειλές σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά και ψυχολογικά σημαδεμένη μέχρι σήμερα».

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Ντίλαν, με το όνομα Robert Allen Zimmerman, κακοποίησε την ενάγουσα πολλές φορές, ενώ κάποια περιστατικά συνέβησαν στο διάσημο ξενοδοχείο Τσέλσι του Μανχάταν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι συναισθηματικές επιπτώσεις της κακοποίησης στην JC περιλάμβαναν κατάθλιψη, ταπείνωση και άγχος «με παροδικό και μόνιμο χαρακτήρα, εμποδίζοντας την ενάγουσα από την συμμετοχή της σε καθημερινές δραστηριότητες» 

Η JC ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση και δίκη ενόρκων με κατηγορίες για επίθεση, βία, ψευδή φυλάκιση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, τα επακόλουθα της οποίας την οδήγησαν να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη σε πολλές περιπτώσεις.

Εκπρόσωπος του 80χρονου Ντίλαν, δήλωσε στον Guardian τη Δευτέρα ότι «ο ισχυρισμός της γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπιση».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι μεταξύ των θυμάτων

Διεθνή / Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν

Το Ισραήλ στόχευσε και χτύπησε το νοσοκομείο Νάσερ - Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το δεύτερο πλήγμα εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος της νεότερης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Διεθνή / Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος μιας 21χρονης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Η Σάρλοτ Γουόκερ δεν δίστασε να μιλήσει και για τη διαμάχη της με την πρόεδρο του κόμματος One Nation, Πολίν Χάνσον, η οποία την είχε αποκαλέσει «βρέφος στην πάνα»
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Διεθνή / Τουρκία: Πρόστιμο στον υπουργό Μεταφορών που έτρεχε με 225 χιλιόμετρα την ώρα - Ανέβασε και βίντεο στα social

Το βίντεο, με λαϊκή μουσική υπόκρουση και αποσπάσματα από ομιλία του Τούρκου προέδρου να εξαίρει τις κυβερνητικές υποδομές, δείχνει το κοντέρ του αυτοκινήτου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM