Στον ανακριτή ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς- «Κωμικοί ισχυρισμοί» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Απολογείται στον ανακριτή Νάξου ο 30χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα στη Φολέγανδρο Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Ενώπιον του ανακριτή Νάξου βρίσκεται ο 30χρονος, ο οποίος ομολόγησε πως δολοφόνησε την 26χρονη σύντροφό του, Γαρυφαλλιά Ψαράκου, την περασμένη Παρασκευή στη Φολέγανδρο, όπου παραθέριζε το ζευγάρι.

Ο 30χρονος, ο οποίος χθες το βράδυ μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Νοσοκομείο Νάξου, έλαβε εξιτήριο νωρίς το πρωί, ενώ οι γιατροί φαίνεται να έδωσαν «πράσινο φως» για τη διαδικασία ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεράσπισής του, ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ θα αιτηθεί να εξεταστεί από ειδικό επικαλούμενος προϋπάρχουσα ψυχική νόσο. Φέρεται, επίσης, έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή που αναζητά κάθε λεπτομέρεια για όσα έγιναν στη βραχώδη περιοχή της Φολεγάνδρου, για τη σχέση του ζευγαριού αλλά και για τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορούμενου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του ανακριτή, ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και κατόπιν οι δύο λειτουργοί θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση που θα έχει ο κατηγορούμενος.

«Να προσέξει ο δράστης – Ισχυρισμούς για ψυχική πάθηση προέβαλε και ο δολοφόνος της Τοπαλούδη»

Για «κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως» κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του 30χρονου δράστη Γιάννη Βλάχου, ενώ αναφέρεται και στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΝΗΣΙΑ ΛΙΣΤΑ

Ελλάδα / Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψήφισαν τις 20 καλύτερες χώρες: Τα 2 μέρη που ξεχωρίζουν στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα των Condé Nast Traveler Readers’ Choice Awards 2025, όπου ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψήφισαν τις χώρες που ξεχώρισαν για την αυθεντικότητα, τον πολιτισμό, τη βιωσιμότητα και την αίσθηση σύνδεσης που προσφέρουν
THE LIFO TEAM
Εργατικά ατυχήματα: Θλιβερό ρεκόρ τριετίας το 2025

Ρεπορτάζ / Εργατικά ατυχήματα: Θλιβερό ρεκόρ τριετίας το 2025

Το τραγικό εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα επαναφέρει με ένταση τη συζήτηση για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Ποιες είναι οι χρόνιες αδυναμίες πρόληψης και ελέγχου που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και τι αναφέρει ανεξάρτητη έρευνα που καταγράφει τρομακτικό ρεκόρ θανάτων σε χώρους εργασίας το 2025.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ