Στον ανακριτή ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς- «Κωμικοί ισχυρισμοί» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Απολογείται στον ανακριτή Νάξου ο 30χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα στη Φολέγανδρο Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Ενώπιον του ανακριτή Νάξου βρίσκεται ο 30χρονος, ο οποίος ομολόγησε πως δολοφόνησε την 26χρονη σύντροφό του, Γαρυφαλλιά Ψαράκου, την περασμένη Παρασκευή στη Φολέγανδρο, όπου παραθέριζε το ζευγάρι.

Ο 30χρονος, ο οποίος χθες το βράδυ μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Νοσοκομείο Νάξου, έλαβε εξιτήριο νωρίς το πρωί, ενώ οι γιατροί φαίνεται να έδωσαν «πράσινο φως» για τη διαδικασία ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεράσπισής του, ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ θα αιτηθεί να εξεταστεί από ειδικό επικαλούμενος προϋπάρχουσα ψυχική νόσο. Φέρεται, επίσης, έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή που αναζητά κάθε λεπτομέρεια για όσα έγιναν στη βραχώδη περιοχή της Φολεγάνδρου, για τη σχέση του ζευγαριού αλλά και για τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορούμενου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του ανακριτή, ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και κατόπιν οι δύο λειτουργοί θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση που θα έχει ο κατηγορούμενος.

«Να προσέξει ο δράστης – Ισχυρισμούς για ψυχική πάθηση προέβαλε και ο δολοφόνος της Τοπαλούδη»

Για «κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως» κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του 30χρονου δράστη Γιάννη Βλάχου, ενώ αναφέρεται και στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τι εκτιμά καθηγητής Χημείας - Συστάσεις για τη χρήση κλιματιστικών από πνευμονολόγο

Πού μπορεί να οφείλεται η οσμή εάν αποκλειστεί η διαρροή αερίου; - Οι συστάσεις της γιατρού Σ. Τσικρικά για τη χρήση κλιματιστικών και η εκτίμηση του καθηγητή Μ. Χάλαρη για το τι μπορεί να συμβαίνει
THE LIFO TEAM